Najnovije

Nemci u polufinalu

NEMAČKA je prvi polufinalista Mundijala! Ekspers lonac „pancera“ i glavni kuvar Mats Humels skuvali su mlade „pevce“ iz Francuske i poslali ih kući. Oporavljeni štoper je još u 13. minutu zapečatio sudbinu „trikolorima“ koji nisu imali ni snage, ni ideje kako da ugroze stabilni nemački „tenk“. „Panceri“ su imali jasan plan, više isksutvom nego boljom igrom ostvarili su plan i 13. put se plasirani na SP među četiri najbolje ekipe – 1:0 (1:0). </spa
Foto: Fifa

Foto: Fifa

Bez preteranog rizika, sa jasnim ciljem da se iskoriste slabosti rivala, Nemci i Francuzi su mimo dosadasšnjih mečeva, usporili ritam meča. Izabranici Joakima Leva tražili su rupe između linija kako bi iskoristili višak igrača u vezi i slali lopte ka Mileru i Kloseu, a Francuzi su isto tako računali na brzinu Grizmana, Benzeme i Valbuene u odnosu na štopere „elfa“. Prebacivali su loptu iza leđa odbrane i u prvih desetak minuta stvorili tri situacije, ali Benzema jednu dobru povratnu loptu nije najbolje zahvatio. A, onda je Nemačka povela iz prvog prekida i šokirala Francuze. Toni Kros je izveo prekid, Mats Humels je na ruci izdržao i izneo Varana i glavom poslao loptu pod prečku za veliko vođstvo. „Petlovi“ su se oporavili tek u poslednjih 15-tak minuta, Valbuena je bio najbliži izjednačenju kad je šutirao iskosa, ali su Nojer i Humels uspeli da zajedničkim snagama da otklone opasnost.

 

Francuzima je jedina šansa da slome disciplinovani i isksuniji nemački sastav da ubrzaju igru, ali to im nije uspevalo. Panceri“ su umrtvili igru i čekali šansu iz kontre. Francuzi se nisu snašli i onda im je u poslednjih 15 minuta ostalo da sve karte bace u napad. Selektor Didije Dešam poslao je špica Loika Remija u vatru, što je malo uzdrmalo odbranu „elfa“ i donela dve prilike.

 

Benzemu je u odsutnom momentu izblokirao igrač meča Mats Humels, a Nojer je zaustavio udarac Matuidija. Na drugoj strani Joakim Lev je ubacio Širlea kako bi iskoristio neku priliku iz kontre i završi meč. I našao se napadač Čelsija dva puta sam ispred LJorisa ali je pogodio golmana „trikolora“ u nogu i propustio da stavi tačku na „i“. Imao je Karim Benzema šansu da uvede tim u produžetke, ali je Nojer još jednom pokazao da je jedna od najboljih golmana u svetu.

 

FRANCUSKA – NEMAČKA 0:1 (0:1)

STRELCI: Humels u 13. minutu za Nemačku. Stadion: „Marakana“. Gledalaca: 74.240. Sudija: Nestor Pitana (Argentina).

FRANCUSKA: 1 LJoris – 2 Debuši, 4 Varan, 5 Sako (od 72. Košćelni 21), 3 Evra – 19 Pogba, 6 Kabaj (od 73. Remi 20), 14 Matuidi – 8 Valbuena (od 85. Žiru 9), 10 Benzema, 11 Grizman.

NEMAČKA: 1 Nojer – 16 Lam, 20 Boateng, 5 Humels, 4 Hevedes – 6 Kedira, 7 Švajnštajer – 13 Miler, 18 Kros (od 89. Kramer 23), 8 Ozil (od 83. Gece 19) – 11 Klose (od 69. Širle 9).

IGRAČ UTAKMICE: Mats Humels (Nemačka)

 

 

STATISTIKA

0 Golovi 1

13 Šut ukupno 8

9 Šut u gol 6

5 Korneri 3

3 Ofsajdi 0

15 Prekršaji 18

0 Ž.kartonim 2

0 C.kartoni 0

100,536 Kilometraža 107,696

49 Posed lopte 51

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA