Najnovije

Novak ima plan za Federera

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da je vrlo dobro svestan kako treba da odigra protiv Rodžera Federera u finalu Vimbldona.
Foto: Guardian.co.uk

Foto: Guardian.co.uk

Đoković i Federer se sastaju u nedelju od 15 časova, a direktan prenos meča očekuje vas na televiziji B92. Program na našoj televiziji počinje u 14 časova. Novaku će predstojeće finale biti treće na Vimbldonu. Đoković je 2011. godine osvojio titulu na najprestižnijem turniru na svetu, a prošle godine je poražen od Endija Marija. „Svaka godina donosi nešto novo, nove izazove, bilo bi loše da nisam naučio neke lekcije iz prethodnih iskustava i tako je i ovog puta. Prošle godine sam igrao finale, sada se osećam bolje u nekom pristupu na terenu, tako da se nadam da će ishod meča biti drugačiji nego prošle godine“, istakao je Đoković. Na konstataciju da publika sigurno neće biti na njegovoj strani, pošto je poznato da Federer uvek ima najveću podršku, Novak je rekao: „Ne znam da li grešim, ali retko kad kada igram sa najvećim rivalima imam veći deo podrške na svojoj strani, to je nešto na šta sam navikao, fokusiraću se na one ljude koji mene podržavaju. On zaslužuje toliku podršku posebno jer je toliko uspešan i toliko godina je ovde bio najbolji. To je nešto što očekujem, spreman sam na razne scenarije, gledaću da dozvolim da me neko ometa i da pružim svoj maksimum na terenu“. Đoković je istakao da je evidentno da Federer u poslednje vreme igra mnogo bolje. „On se na travi najbolje oseća, to je činjenica, a i rezultati tokom njegove karijere to govore. Sigurno je napredovao 30-40 odsto u svojoj igri u odnosu na prošlu sezonu, možda je zbog Edberga ili nečega što je promenio u svom pristupu. Nekoliko stvari su uočljive, da više ide na mrežu, s obzirom da fizički nije spreman kao pre nekoliko godina, i sigurno će rizikovati, da će pokušati da bude agresivniji“, naglasio je Novak.
Srpski teniser se posebno osvrnuo na samu Federerovu igru. „Bekhend paralelu više koristi i to su neke opasnosti i promene koje sam mogao da uočim, sve ostalo mi je poznato, kao da mu je bolji forhend, da dosta koristi slajs na ovoj podlozi, vrlo dobro se kreće, očekuje poene, izlazi na mrežu, servis mu varira, koristi sve uglove. Ima kompletnu igru za ovu podlogu, s druge sam svestan šta treba da odigram i sprovedem na delo na teren. Ne garantujem da ću pobediti, ali da ću izvući poslednji atom snage iz sebe“, naglasio je Đoković.
Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA