Najnovije

"NATO JE DE JURE UMEŠAN U SUKOB U UKRAJINI": Moskva raskrinkala planove Alijanse

Ministar spoljniһ poslova Lavrov rekao je da su zemlje NATO de jure uključene u sukob u Ukrajini

Foto: nato.int

Zemlje NATO-a su de jure uključene u sukob u Ukrajini, što povećava pretnju direktnog vojnog sukoba nuklearnih sila, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"U stvari, a zapravo i de jure, zemlje NATO-a su direktno uključene u sukob na strani Kijeva. Takva neodgovorna linija značajno povećava pretnju direktnog vojnog sukoba između nuklearnih sila", rekao je on tokom govora na KSI. međunarodni sastanak visokiһ predstavnika zaduženiһ za pitanja bezbednosti.

Prema rečima šefa resora, Ministarstvo spoljnih poslova šalje signale vladama zapadnih zemalja o neprihvatljivosti takvog scenarija, ali se oni „ili ignorišu ili iskrivljuju u propagandne svrhe“.

Ministarstvo spoljniһ poslova je ranije uputilo notu članicama Severnoatlantske alijanse zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Kremlj je saopštio da ovi koraci zapadnih zemalja „ne doprinose uspehu rusko-ukrajinskih pregovora“ i da će imati negativan efekat.

Lavrov je zauzvrat rekao da su SAD i NATO direktno uključeni u sukob u Ukrajini, „uključujući ne samo snabdevanje oružjem, već i obuku osoblja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama“.

Posledice ukrajinskog upada na teritoriju Ruske federacije pogledajte OVDE.

Izvor: ria.ru

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA