Najnovije

KIJEV: Položite oružje, pa razgovaramo!

DONJECK - Ukrajina je danas odbacila mogućnost primirja dok se proruske snage na istoku ne razoružaju, uprkos insistiranju Evrope da se pronađe diplomatsko rešenje za krizu u toj zemlji.
Situacija se ne smiruje (Foto: Kyivpost.com)

Situacija se ne smiruje (Foto: Kyivpost.com)

"Pregovori su mogući tek kada pobunjenici u potpunosti polože oružje", poručio je ukrajinski ministar odbrane Valerij Geletej. Ukrajinske snage su ostvarile niz vojnih uspeha od proteklog vikenda, pa su proruske snage bile primorane da se povuku u Donjeck i Lugansk.
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko je naložio ukrajinskim snagama da blokiraju proruske snage u tim gradovima i spreče njihovo dalje snabdevanje vojnom opremom.
Porošenko, novi lider Ukrajine koga podržava Zapad, izjavio je tokom nenajavljene posete Slavjansku, bivšem uporištu proruskih snaga koji je ukrajinska vojska u subotu osvojila, da su razgovori sa komandantima proruskih snaga nemogući zato što se većina njih sada krije u Moskvi. On je rekao da će razgovarati samo sa "pravim liderima Donjeckog regiona - radnicima železara i rudarima, ljudima koji imaju najveću moć u zoni sukoba, navodi AfP. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA