Najnovije

NOĆAS POČEO RAT: Sirene širom Izraela, ispaljeno preko 40 raketa!

Izrael se večeras našao na udaru žestoke baražne vatre iz pojasa Gaze i sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se i u centralnom delu zemlje, području Jerusalima i na severu kod Binjamine, udaljene više od 50 kilometara od Tel Aviva, javljaju izraelski mediji.
Nema kraja sukobima(Foto: jafrianews.com)

Nema kraja sukobima(Foto: jafrianews.com)

Preko 40 raketa ispaljeno je u taj deo Izraela i to je najveći broj dugometnih raketa ikada ispaljenih iz pojasa Gaze. Protivraketni sistem "gvozdena kupola" presreo je više raketa i nije bilo ozbiljnijih povreda tokom napada. Dva projektila su presretnuta iznad područja Tel Aviva i dve eksplozije su se čule u Jerusalimu ubrzo posle sirene, oko 22 sata po lokalnom vremenu. Hiljade stanovnika grada je brzo ušlo u skloništa za bombe. Policijski portparol Miki Rozenfeld rekao je da ni jedna raketa ispaljena iz Gaze nije pala direktno u Jerusalim, ali su po svoj prilici dve eksplodirale nadomak grada. Sirene su se čule u Rišon Lecionu, Bat Jamu, Holonu i Bnei Braku.
Pročitaj još:(FOTO) POGLEDAJTE: Muslimani masovno ruše džamije u Iraku!
Izraelske vazduhoplovne snage napale su 50 ciljeva u pojasu Gaze za poslednja dva sata u sklopu iperacije Zaštitna ivica, čime je ukupan broj pogođenih meta dostigao 200. Napadi iz Gaze na centralni Izrael označavaju proširenje radijusa raketiranja. Prva raketa iz Gaze dospela je do Tel Aviva za vreme vojne operacije protiv Hamasa u novembru 2012. godine. Cilj nove operacije je da se zaustavi raketna vatra iz te palestinske teritorije. Izraelska vlada odobrila je mobilizaciju do 40.000 rezervista, nagoveštvši moguću kopnenu ofanzivu koja je izbegnuta 2012. U međuvremenu raste broj palestinskih žrtava i od početka ofanzive dostigao 19, uključujući troje dece. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA