Najnovije

Četnici poslali poruku iz Luganska: Uništili smo fašistima dva tenka i top!

[caption id="attachment_401296" align="alignright" width="321"]
lug_kdon

Koridor Lugansk-Krasnodon gde se nalaze Četnici[/caption] LUGANSK - Pripadnici Četničkog pokreta koji se nalaze na frontu u Novorusiji uspeli su da pošalju poruku svojim saborcima u Srbiji. U saopštenju koje danas prenosi Četnički pokret, četnici poručuju da su pre četri dana njihovi položaji bili pod jakim naletom Ukrajinaca. - Pre četiri dana, izvršen je napad, na poziciji koju brani Četnički odred "Jovan Šević". U  tom napadu, na koridoru Lugansk-Krsnodon, Ukrajinski fašisti su  izgubili dva tenka i jedan samohodni top sa posadama. Napad  je uspešno odbijen, na strani  pripadnika  proruskih snaga nije bilo žrtava,  uništen je jedan brdski top, a dvojica pripadnika su lakše ranjena. Svi ostali članovi Slavjanskog Četničkog odreda "Jovan Šević" su Bogu hvala, zdravo i dobro, i nalaze se u zoni u kojoj nema struje niti bilo kakave komunikacije i sve akcije i zadatke  uspešno obaljaju. Nastavljamo i dalje sa borbom - stoji u poruci koju su četnici iz Novorusije uputili Četničkom pokretu.
Pripadnici odreda "Jovan Šević"

Pripadnici odreda "Jovan Šević"

Lugansk se nalazi u okruženju ukrajinskih snaga, a put Lugansk-Krasnodon je poslednja saobraćajnica i put iz grada koje drže snage Novorusije. Prema saznanjima Pravde, pripadnici Četničkog pokret, u snagama Novorusije, tretiraju se kao specijalne jedinice i poveravaju im se najteži i najodgovorniji zadaci.
Pročitajte još:Komadir bataljona „Vostok“: Na Saur-Mogilu smo morali da nosimo maske zbog smrada stotine mrtvih Ukrajinaca
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA