Najnovije

PADA ČASOV JAR: Naređena evakuacija - stigli ruski tenkovi!

Ruske trupe nastavljaju da se probijaju do Časov Jara, u gradu je najavljena prinudna evakuacija stanovnika zbog pretnje njegovog zauzimanja. Situaciju otežava činjenica da ukrajinske snage nemaju ozbiljna utvrđenja u ovom pravcu, a jurišne grupe Oružanih snaga Rusije su se približile gradu.

Vlasti Časova Jara, najavile su prinudnu evakuaciju stanovnika grada, pošto je jučerašnji proboj ruskih padobranaca ugrozio odbranu Oružanih snaga Ukrajine u ovom pravcu. Stanovnici će biti prisilno udaljeni, pošto mnogi u gradu očekaju dolazak ruske vojske.

Dan ranije, padobranci Ivanova i Kostrome su izbacili ukrajinske snage iz Popovske šume, zauzevši odjednom nekoliko protivničkih položaja, uključujući i ona ključna. Šuma se nalazi duž autoputa O0506 koji vodi ka Časov Jaru.

Takođe, pod rusku kontrolu došao je i jedan broj položaja u susednim šumskim predelima.

Borbe su nastavljene tokom proteklog dana, a padobrance su podržavali tenkovi T-90M Proriv.

“Tokom jučerašnjeg dana borbe, naša jedinica je napredovala na području širine do 1,5 km i dubine do 1,1 km”, izvestila je komanda 98. vazdušno-desantne divizije.

Napredovanje ruskih trupa potvrđuju ukrajinski izvori koji pišu da su zauzeti delovi Popovske šume i deo autoputa O0506 kod grada Časov Jara.

Takođe, ruske trupe napadaju severno od Bogdanovke, tamo takođe ima uspeha, ali ne tako velikog kao u Popovskoj šumi, kao i između Ivanovskog i Kleščejevke, pokušavajući da izbiju s druge strane na Časov Jar.

Pročitajte OVDE o borbama kod Avdejevke 

Izvor: Tv Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA