Najnovije

Krajem meseca nova čistka u SNS

VRANJE, LESKOVAC, PIROT - Među 31 odborom koje je Izvršni organ Srpske napredne stranke nedavno raspustio, našlo se i šest iz Jablaničkog i Pčinjskog, te jedan iz Pirotskog okruga.
Srpska napredna stranka (Foto: SNS)

Srpska napredna stranka (Foto: SNS)

Naprednjaci tvrde da je reč o „zavođenju reda“ i rešavanju „tehničkih pitanja“, mada se nezvanično spekuliše da su odbori kažnjeni zbog - bahatosti i neozbiljnosti! Obrazlažući odluku Izvršnog odbora SNS, Radomir Nikolić je naveo kako su „mnogi pomislili da treba da promene vlast, skinu sa funkcija neke ljude i nastave da rade onako kako su radili pre njih“...- To je za nas nedopustivo. Ovo je drugi talas promena u odborima, a treći se očekuje krajem avgusta - najavio je predsednik IO, Radomir Nikolić.U Pčinjskm okrugu raspušteni su odbori u Surdulici, Bujanovcu i Bosilegradu. Jedan od dva poverenika vranjskog Gradskog odbora, Goran Nikolić, ne vidi ništa loše u ovoj odluci i smatra da je to jedini način da se zavede red...- Odbor u Bosilegradu, jedan od najmlađih, formiran je u predizbornoj kampanji i, koliko ja znam, nije bilo većih problema, ali očigledno nisu ispunjena očekivanja. Slična situacija je i u Bujanovcu, dok je u Surdulici reč o tehničkom pitanju, o čemu svedoči odluka glavnog odbora da dosadašni predsednik opštinskog odbora u Bujanovcu Boban Petrović bude imenovan za poverenika, kao i Nenad Mitrović u Bujanovcu - objašnjava poverenik Nikolić.
Pročitajte još:Saveti za danas: Izbegavati sunce, uzimati tečnost i laganu hranuKlintonova napala Obamu: Obama je kriv za islamski ekstremizam!
Neki naprednjaci, ipak, ne dele njegovo mišljenje i tvrde da je trebalo da odbori u Bosilegradu i Surdulici budu raspušteni odmah posle izbora na kojima su doživeli fijasko: prve je pobedio DSS, a druge SPS.Funkcioneri naprednjaka sa područja Jablaničkog okruga uglavnom nisu želeli da komentarišu raspuštanja odbora ove stranke u Vlasotincu, Bojniku i Crnoj Travi. Radi se o opštinama u kojima nisu ostvareni sjajni izborni rezultati, ali su - prelaskom odbornika drugih stranka u njihove redove - naprednjaci ipak preuzeli vršenje lokalne vlasti.U Vlasotincu, njihova lista je osvojila pet od 45 mandata. SNS je, u međuvremenu, ojačao redove tako što im je kolektivno pristupila grupa privrednika sa sedam mandata u lokalnom parlamentu, što je naprednjacima omogućilo čelne pozicije u vršenju lokalne vlasti, ali im je donelo i podele na stare i novopridošle članove. Predsednik raspuštenog Opštinskog odbora, Dragan Spasić, kažu, konstantno je bio nezadovoljan uticajem stranke na odluke koje se donose u zgradi opštine...Samo dan nakom raspuštanja Opštinskog odbora, za poverenika je imenovan Nenad Stojković iz grupe „Privrednici Vlasotinca“, što se u javnosti tumači kao prevaga novopridošle grupacije, iz koje dolazi i aktuelni predsednik opštine, Zoran Todorović. Izvor: Veečernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA