Najnovije

Više od 100 zatvorenika pobeglo u granatiranju zatvora u Donjecku

Ukrajinska vojska nastavila je artiljerijsko granatiranje Donjecka, a pucnjava dolazi iz pravca aerodroma Donjecka i naselja Peski, koje je pod kontrolom ukrajinskih vojnih snaga.
Donjeck (Foto: Novorossia)

Donjeck (Foto: Novorossia)

Ukrajinska vojska izvodi napad iz višecevnih bacača raketa "grad" i haubica. Na meti napada su i kvartovi u južnom djelu Donjecka. Pripadnici samoodbrane odgovaraju artiljerijskom vatrom. Jedan zatvorenik je poginuo i 15 je povređeno, dok je više od 100 pobegao u granatiranju zatvora u Donjecku, na istoku Ukrajine. Eksplozije su sinoć potresle kazneno-popravni zavod u zapadnom delu grada, u napadu na stambenu zonu, administrativno sedište i trafo stanicu, navela je gradska uprava u saopštenju i dodala da je jedno lice poginulo i 15 lakše povredjeno, prenela je agencija AFP. - Nered je počeo u objektu i 106 ljudi je pobegao iz njihovog mesta pritvora - saopštila je Uprava. AFP navodi da je do jutros, određeni broj njih vraćen u zatvor, a preciznije brojke biće saopštene tokom večeri. Dopisnik francuske agencije potvrdio je da je bilo noćas sporadičnog granatiranja u uporištu proruskih snaga pošto je granatiranje uobičajeno u poslednjih nekoliko dana, od kada je ukrajinska vojska opkolila Donjeck i obećala da će osloboditi grad. Izvor: Blic
Pročitajte još:Ludilo ne prestaje: Na proslavi krštenja hteo da obljubi deteUkrajina priprema završnu fazu napada na Donjeck!  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA