Najnovije

Vulin: Bogati da snose teret krize

SUBOTICA –Teret krize ne treba da snose najsiromašniji, već bogatiji, poručio je danas u Subotici ministar za rad i socijalnu politiku Aleksandar Vulin.
Vulin (Foto: JuTjub)

Vulin (Foto: JuTjub)

On se danas sastao sa gradonačelnikom Subotice Jeneom Maglaijem, kojme se zahvalio što lokalna samoupravi , bez obzira na sve uštede i skraćivanja troškova, nije „ni jednim dinarom dirala socijalnu zaštitu”. „Želim da se zahvalim zbog takvog odnosa prema onima kojima je najteže, koji su najugroženiji. Ne mora teret krize da snose oni koji su najsiromašniji. Neka snose neki bogatiji” – rekao je Vulin novinarima. Vulin je ocenio da su ministarstvo i lokalne samouprave na istom zadatku, na kojima im se prepliću nadležnosti, a to je dobrobit građana u lokalnim samoupravama. Stoga će, prema njegovim rečima, ministarstvo rada i subotička lokalna samouprava nastaviti saradnju i u budućnosti.
Pročitajte još: LJajić: Srbija će blokirati izvoz EU proizvoda u Rusiju preko Srbije!
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai rekao je nakon sastanka da će lokalna samouprava, u sferi socijalne zaštite, za sledeću godinu planirati konkretne projekte zajedno sa ministarstvom. „Voleli bi smo u budućnosti da ojačamo rad Centra za socijalni rad, mislim da tu postoje potrebe i dovoljno prostora i to bi bio prvi zadatak u poboljšanju socijalne situacije u Subotici – da stručno ojačamo Centar za socijalni rad i generišemo određene projekte koji su neophodni za našu zajednicu” – rekao je Maglai novinarima nakon sastanka. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA