Najnovije

Hrvati očajni zbog sankcija ljuti i na Srbiju: Srbi nam ga "metnuli"!

ZAGREB - Hrvatska neće moći da zaobiđe Putinove sankcije tako što bi izvozila robu u Rusiju preko Srbije, tvrdi hrvatski portal Dnevno. U svojoj analizi pod dramatičnim naslovom "Srbi nam ga "metnuli": Hrvatski izvoznici na listi srama", hrvatski portal tvrdi da će zvanični Beograd dostaviti Rusiji spisak svih hrvatskih firmi koje pokušaju da zaobiću sankcije prepakujući robu u Srbiji.
Jadikovka hrvatskih medija (Foto: Printskrin Dnevno)

Jadikovka hrvatskih medija (Foto: Printskrin Dnevno)

- Mnogi su mislili da će Srbi svoj novootkriveni strateški položaj iskoristiti za ucenu i zaradu. Da pojasnimo, srpski posrednici bi na račun hrvatskih kompanija zaradili i do 100 miliona dolara. Ne samo to, tu je ostala i ona mogućnost političke ucene, jer zlobnici bi rekli, da se srpska spoljna politika ponekad svede na iskorišćavanje suseda dok ih Srbi gledaju s visoka. Ipak, Srbi su izabrali najprljaviju moguću opciju. Kad su Slovenci, Norvežani, Francuzi, pa i neki Amerikanci koristili Srbiju kao posrednika za trgovinu s Rusima, nije bilo problema. Ali kad su Hrvati došli na istu ideju, Srbi su nam ga "metnuli"! Pod izgovorom da samo slušaju želje Europske unije, Srbi su odjednom odlučili uvesti oštrije kontrole nad time ko izvozi u Rusiju. Ako neka kompanija iz zemlje članice EU odluči napraviti posebnu posredničku firmu samo za poslovanje s Rusima, tu firmu će se staviti na svojevrsnu listu srama. Nađe li se na toj listi firma koju je osnovao neki Hrvatski koncern, postat ćemo "sprdnja" istoka i zapada. Kako već postoje neke Hrvatske firme s podružnicama u Srbiji, to je samo pitanje vremena. Za zapad ćemo biti mali muljatori koji ne poštuju pravila Europske komisije, a Rusi će nas zapamtiti kao kukavice koji nemaju svoju volju i koji se prilagođavaju kako vetar duva - piše hrvatski portal.
Povezane vesti:Hrvati u šoku: Putin nas upropastio sankcijama!Hrvati hoće da od Srbije naprave svog „Trojanskog konja“ za rusko tržište
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA