Najnovije

Sankcije Rusiji mogu da podignu cene žita

LONDON - Uvođenje sankcija Rusiji zbog ukrajinske krize "verovatno će podići cene žita u 2015", pise danas britanski list Dejli telegraf.
Sankcije dižu cenu (Foto: Guyanatimesgy.com)

Sankcije dižu cenu (Foto: Guyanatimesgy.com)

"Sankcije nametnute ruskim bankama verovatno će podići cene žita iduće godine, jer će ruskim poljoprivrednicima biti teško da pribave sredstva za finansiranje useva", navodi se u članku, koji je za Dejli telegraf napisao profesor univerziteta Lids i lider britanskog Globalnog programa za sigurnost hrane, Tim Benton. "Navikli smo na izobilje hrane i to po prihvatljivim cenama. Kriza u Ukrajini, međutim, treba da služi kao podsetnik da sigurnost hrane u Britaniji ne uzimamo zdravo za gotovo", navodi Benton.
Pročitajte još:Lazanski iz Južne Osetije: Sve znaju o Srbiji!Fitnes-instruktorka iz Beograda: Tijanin ubica me napao na Adi!
Rusija je prošle nedelje zabranila uvoz hrane iz EU, SAD i Australije. "Takvi događaji podsećaju nas da međunarodna trgovina hranom stoji na klimavim nogama. Prošle nedelje, Nacionalna poljoprivredna unija istakla je da bi, ukoliko dođe do većih problema u međunarodnoj trgovini, Britanija mogla biti ugrožena, budući da mi proizvodimo svega oko 62 odsto hrane koju konzumiramo", upozorava Benton. Izvor: Tanjug  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA