Najnovije

Vučić: Srbija ne učestvuje u sukobima u Ukrajini

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučih izjavio je danas da Srbija ne učestvuje u sukobima na teritoriji Ukrajine i ocenio da angažman naših državljana za novac u tim sukobima nanosi štetu državi.
Aleksandar Vučić (Foto: JuTjub)

Aleksandar Vučić (Foto: JuTjub)

"Srbija ne učestvuje u tim sukobima. Srbija vodi odgovornu politiku. Nismo u mogućnosti da zakonski reagujemo, ali sve više vodimo računa o licima koja se vraćaju sa teritoriji Sirije i Iraka i onih koji u Ukrajinini učestvuju u sukobu, pratimo njihovo delovanje u zemlji", rekao je Vučić novinarima. On je pozvao sve koji ratuju na terotiriji Ukrajine da se vrate u zemju i brinu o svojim porodicama, jer, kako je istakao, nije njihovo da ratuju u tuđoj zemlji ni za 6.000 dolara, ni za 1.200 dolara, u zavisnosti od toga koliko ih ko plaća.
Pročitajte još:(VIDEO) Plačljivko oslobođen: Po ukrajinskog padobranca došla mama!Fitnes-instruktorka iz Beograda: Tijanin ubica me napao na Adi!
Vučić je objasnio da je reč o licima koji su u 90 odsto slučajeva plaćeni, koji rade sa svim najvažnijim obaveštajnim službama, istakavši da ne želi da govori o tome kako se oni priključuju proruskim ili drugim snagama. "Ali, nanosi se velika steta Srbiji", naglasio je i najavio da će, na predlog Rasima LJajića, biti doneta neka rešenja. "Za Srbiju i srpski narod ratovi su davno završeni. Mi gledamo u mirnu budućnost, u kojoj razmišljamo kako da budemo 2016. godine ekonomski najnaprednija zemlja u regionu", zaključio je Vučić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA