Najnovije

Donjeck na udaru - lider "Desnog sektora" preti osvetom!

DONJECK - Ukrajinska vojska rano jutros obnovila je artiljerijsku paljbu po Donjecku, javila je Ruska informativna agencija (RIA) Novosti, prenoseći i da je najmanje sedam pripadnika Desnog sektora ubijeno, a sedam ranjeno u napadu na autobus kojim su se prevozili kod ulaza u taj grad na istoku Ukrajine.
Dmitrij Jaroš - lider Desnog sektora (Foto: youtube.com)

Dmitrij Jaroš - lider Desnog sektora (Foto: youtube.com)

Kako javlja izveštač te agencije, artiljerijska paljba dolazi iz pravca aerodroma u Donjecku i sela Peski, koji su pod kontrolom ukrajinskih snaga. Za sada nema podataka o novim žrtvama i šteti.
Pročitajte još: (FOTO PRIČA) Ovo je ponosna istorija ruske avijacije
Pozivajući se na predstavnike samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR), RIA Novosti izveštava i da su u utorak uveče ustanici ubili sedmoricu aktivista Desnog sektora. "Autobus sa naoružanim ljudima u utorak uveče iznenada je napao na naš punkt u selu Mandrikino (južno predgrađe Donjecka). Ubili su našeg snajperistu, posle čega su sa punkta ustanici otvorili vatru po autobusu", rekao je taj predstavnik DNR. Kod ubijenih i ranjenih pronađene su legitimacije aktivista nacionalističkog Desnog sektora, a ustanici pretpostavljaju da je autobus dolazeći iz Zaporoške oblasti zalutao, jer se nedaleko odatle nalaze pozicije ukrajinske vojske i Nacionalne garde. Ukrajinska agencija Ukrinform prenela je da je lider Desnog sektora Dmitrij Jaroš na nalogu na "fejsbuku" potvrdio informaciju o tom sukobu. "Imamo strašne gubitke... Osvetićemo se !!!", napisao je on. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA