Najnovije

DS: Vratite punu pomoć porodiljama i trudnicama

BEOGRAD- Vrhunac je licemerja i pokušaj ubiranja jeftinih političkih poena da oni koji su ukinuli pomoć trudnicama i porodiljama sada optužuju bivšu vlast kako nije vodila računa o našim sugrađankama, jer je reč o potpunoj neistini, saopštio je danas Gradski odbor Demokratske stranke u Beogradu, povodom isplate svih zaostalih dugova prema trudnicama.
Demokratska stranka (DS logo)

Demokratska stranka (DS logo)

Gradski odbor DS je pozvao gradsku upravu da ponovo vrati pomoć trudnicama i porodiljama u punom obimu "baš kao što je to radila i bivša vlast Demokratske stranke pre nego što je prinudno veće započelo sa upravljanjem glavnim gradom". "I ne samo to, već vas pozivamo da vratite sva socijalna davanja koja je nova gradska vlast ukinula... Pomoć najugroženijim penzionerima, stipendije talentovanim učenicima i studentima", naveo je gradski odbor DS. Gradska uprava saopštila je danas da je Grad Beograd isplatio trudnicama sve dospele obaveze, kao i zaostale dugove bivše vlasti koji su ukupno iznosili 255 miliona dinara.
Pročitajte još: Solomonska ostrva priznala nezavisnost Kosova
Kako se navodi u saopštenju, Grad Beograd je juče, uplatom od 71.205.582 dinara, izvršio sve dospele obaveze prema trudnicama za prošlu i ovu godinu. Na ime obaveza prema trudnicama, od formiranja Privremenog veća u novembru 2013. godine do danas, aktuelna gradska vlast isplatila je 469.921.776 dinara, od čega su 255 miliona dinara dugovanja prethodne vlasti. Gradska vlast je, kako je rekla pomoćnica gradonačelnika za društvene delatnosti Irena Vujović, u proteklom periodu redovno izvršavala obaveze prema trudnicama, i pored toga plaćala dugove bivše vlasti iz 2013. godine. "Ovakva politika samo potvrđuje da je sadašnja gradska vlast odgovorna prema trudnicama i da im za razliku od prethodne ne duguje ni dinar. Za razliku od prethodne vlasti isplaćujemo svoje obaveze, ne obećavamo ono što ne možemo da platimo i ne dugujemo trudnicama mesecima", zaključila je Vujović. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA