Najnovije

Holanđani poludeli: Šteta od Putinovog udara milijardu i po evra!

HOLANDIJA - Najveći svetski izvoznik poljoprivrednih dobara - Holandija - pretrpeće štetu zbog ruskih sankcija tri puta veću, nego što su to govorile prve procene.
EU se malo preračunala... (Healthcastle.com)

EU se malo preračunala... (Healthcastle.com)

Naime, šteta koju će Holandija da pretrpi do kraja ove godine prelazi milijardu i po evra i ovo je izazvalo veliku paniku među poljoprivrednim asocijacijama i kompanijama u Holandiji. "Ranija procena štete od 500 miliona evra je bila previše optimistična" - rekao je Henri De Boer, direktor najveće holandske asocijacije poljoprivrednika "VNO-NCV".
Pročitajte još: EU doživljava potpuni krah – Latinska Amerika zauzima EU poziciju u Rusiji!
Od prošlog petka je blokirano čak 300 kamiona natovarenih svežim proizvodima iz Holandije, a zbog toga su pale cene trgovinskih akcija. Gubitak Evropljana raste ubrzano iz dana u dan, navodi ruska agencija Novorosinform. Evropska Unija na vest o uvođenju sankcija za poljoprivredne proizvode je reagovala da će biti teško, ali da će stvari biti stabilne. EU je tada rekla da će izdvojiti 400 miliona evra kao dodatnu pomoć svojim poljoprivrednicima. Međutim, nekoliko dana posle, zvaničnici EU su rekli da je potrebna nova procena situacije. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA