Najnovije

“Ne vrbujemo za ratište u Ukrajini"

Predsedništvo Ruske stranke u Srbiji saopštilo je danas da ta stranka ne organizuje dobrovoljce, niti ih šalje na ratište u Ukrajini, kao pomoć proruskim snagama.
Ruska stranka "impresionirana ogromnim brojem patriota koji se javljaju za pomoć ruskoj braći u Ukrajini". Foto: Pravda

Ruska stranka "impresionirana ogromnim brojem patriota koji se javljaju za pomoć ruskoj braći u Ukrajini". Foto: Pravda

U saopštenju na sajtu te partije navodi se da stranka mora da se oglasi zbog "sve učestalijih poziva pojedinim gradskim i opštinskim odborima u kojima se traži informacija povodom navodnog organizovanja i slanja dobrovoljaca kao pomoć proruskim snagama na ratištu u istočnoj Ukrajini". "Obaveštavamo javnost da se po našem zakonu politička stranka ne može baviti takvim vidom aktivnosti, iako podržavamo sve srpske patriote koji su spremni žrtvovati se za svoju braću i sestre", piše u saopštenju. Dodaje se da je Ruska stranka "impresionirana ogromnim brojem patriota koji se javljaju, i iznenađena brojem žena zainteresovanih za pomoć ruskoj braći u Ukrajini".
Pogledajte još:Četnici poslali poruku iz Luganska: Uništili smo fašistima dva tenka i top!Komandant Četničkog pokreta Vučiću i Nikoliću: Slobodno me uhapsite kada se vratim, mi za mesec-dva pobeđujemo(FOTO) Bugarin pristupio srpskim četnicima u Novorusiji!
Mediji u Rusiji su prethodnih dana izvestili o borbi srpskih dobrovoljaca na frontu u istočnoj Ukrajini na strani proruskih snaga. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je u utorak da državljana Srbije ima na obe strane u sukobu u Ukrajini, da to šteti ugledu države, kao i da će biti zakonski kažnjavani svi građani Srbije koji se bore u sukobima širom sveta, a u kojima Srbija ne učestvuje. “ Izvor: Agencije, Vesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA