Najnovije

Policija neće pravosnažno izvršavati presude koje mogu da izazovu nezadovoljstvo u Novom Pazaru!

Novi Pazar – Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović je tokom jučerašnjeg boravka u Novom Pazaru naglasio i da ne podržava asistiranje policije pri izvršenju pravosnažnih presuda, ukoliko bezbednosna procena nije dobra.
Policija ne želi sukob sa islamskom zajednicom (Novinenovosadske.com)

Policija ne želi sukob sa islamskom zajednicom (Novinenovosadske.com)

“Ako se procieni da bi intervencija policije mogla da izazove nemire ili neke ozbiljnije posledice, ja nisam za pružanje asistencije, a da tom prilikom neko strada. Nisam spreman da ja, ili direktor Policije, budemo ti koji će dati saglasnost za asistiranje policije u izvršenju pravosnažne presude, a da neko tom prilikom izgubi život”, rekao je Stefanović. Podsećamo da su vlasnici privatizovanih preduzeća “Uniprom” i “Lipa” nedavno zatražili od direktora policije Milorada Veljovića asistenciju policije za iseljenje zgrada Fakulteta za islamske studije, stare Novopazarske banje i marketa “Musala”.
Pročitajte još:“Ne vrbujemo za ratište u Ukrajini“Pajtić: Šta će Vučić na odmoru, ništa nije radio 20 godina!
Pitanje boraca na stranim ratištima Stefanović je rekao da je bezbednosna situacija na području koje pokriva Policijska uprava u Novom Pazaru složena, ali stabilna. “Potencijalni problem je jedan broj ljudi koji odlaze na ratišta širom sveta .To nije karakteristika samo Novog Pazara, ali jeste jedan od bezbednosnih rizika ovog područja. Ti ljudi, kada se vrate, mogu da postanu bezbednosna pretnja. Naravno, mi imamo ozbiljnu policiju i bezbednosne službe u ovoj zemlji i nećemo dozvoliti da to eskalira na bilo koji način, ali je naša dužnost i da na tu opasnost upozorimo”, kazao je Stefanović, dodajući da za sada nema nekih ekstremnijih izazova te vrste. Izvor: Sandžak Press

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA