Najnovije

BRISEL UPOZORIO MOSKVU: Putine, ne smeš da uđeš u Ukrajinu!

BRISEL - Više šefova diplomatija zemalja EU, okupljenih na sastanku u Briselu, upozorilo je danas Rusiju da ne upućuje trupe na ukrajinsku teritoriju, posle informacija da je ruski vojni konvoj prešao granični prelaz koji kontrolišu separatisti na istoku Ukrajine.
Upozorenje Moskvi iz Brisela (Foto: europeancaravanforlegality.eu)

Upozorenje Moskvi iz Brisela (Foto: europeancaravanforlegality.eu)

- Zabrinut sam informacijama (o ulasku blindiranih ruskih vozila na ukrajinsku teritoriju)... ako ima ruskih vojnih vozila ili osoblja u Ukrajini, oni treba odmah da se povuku ili će posledice biti veoma ozbiljne - rekao je britanski ministar spoljnih poslova Filip Hamond. - Ta situacija je potencijalno veoma opasna - dodao je Hamond u Briselu, gde se održava vanredan sastanak šefova diplomatija EU, povodom situacije u Iraku i Ukrajini. NJegov švedski kolega Karl Bilt ocenio je da se radi o "ozbiljnom kršenju međunarodnog prava", a danski ministar Martin Lidergard izrazio je "duboku zabrinutost zbog ponašanja Rusije poslednjh meseci, ali i poslednjih sati".
Pročitajte još:Putin i Barozo razmotrili odnose Rusije i Evrope, dogovorene i konsultacije sa Porošenkom o Ukrajini i gasuOvo su svi Porošenkovi fašisti
- Ruske vlasti treba da znaju da su i EU i SAD veoma posvećene pripremanju odgovora na bilo koju vrstu agresije Rusije - dodao je Lidergard. Ukrajinske vlasti istovremeno su potvrdile da su primetile ulazak ruskog vojnog konvoja na svoju teritoriju, kako su prethodno izvestili britanski novinari na terenu.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA