Najnovije

VELIKI PROTEST U NOVOM SADU!ORI SE "VRATITE DECU" - Građani žestoko negoduju (VIDEO UŽIVO)

U Novom Sadu se od 10 časova održava protest ispred Centra za socijalni rad u znak podrške Novosađanki Ani Mihaljici kojoj je Centar za socijalni rad neosnovano oduzeo troje dece.

Okupljen narod je ušao u dvorište Centra, ali su ispred ulaza dovedene jake policijske snage na čelu sa Mirčevskim, koje ne dozvoljavaju majci i okupljenom narodu da vide decu. Oni odbijaju da decu izvedu napolje da majka makar može da vidi da li su živi, a ne dozvoljavaju ni majci sa advokatima da uđe unutra.

Advokati su izrazili opravdanu sumnju da su deca oteta i odvedena u nepoznatom pravcu, čak i prodata!

Prisutna je i narodna poslanica MI – Glas iz Naroda (pravi MI) i advokat Jelena Pavlović, koja je poručila da su deca protivpravno oduzeta. Došao je i Ivan Kostić iz pokreta „Dveri“. Pavlovićeva je sa dignutim rukama kao Narodna poslanica probala da uđe u državnu ustanovu, ali je protivzakonito sprečena od policije – zato traži OTKAZ policajcima za koje tvrdi da krše zakon i drže zatočenu decu.

Advokati Jelena Pavlović i Milan Bosika traže da se direktorka centra za Socijalni rad Jelena Zorić i zaposlena Vojislava Krsmanović otpuste, uhapse i procesuiraju zbog kršenja odluke suda i kidnapovanja dece, kao i da im se trajno zabrani rad na budžetu u državnim ustanovama. Direktorka Centra danas čak i nije bila na radnom mestu, ali okupljeni kažu da je znaju kao osobu koja je skupljala glasove za stranku u Bačkoj Palanci.

Kako je prethodno bilo najavljeno, nakon Centra za socijalni rad trebalo je da okupljeni idu do Tužilaštva i Gradske kuće. Građani su se ovim povodom već okupljali na protestu 28. februara. Advokati su zvali tužioca da po službenoj dužnosti hitno dođe jer policija protivzakonito i protiv odluke suda drži zatočenu decu, ali su im rekli da „u Tužilaštvu nema nikoga“, budžetaši otišli ranije kući.

Narod je besan, skandira „Vratite decu, puštaj decu, gde su deca!“. Istovremeno, režimski tabloidi blate majku i opravdavaju otimanje dece, aktivirani su i brojni botovi na mrežama bez morala da brane otimanje srpske dece, koja su sada ko zna gde.

Iako je ovaj slučaj potresao Srbiju, naroda (pre svega Novosađana) gde se ovo dešava je samo nekoliko desetina. Očigledno da naš narod nije spreman da brani čak ni decu. Advokati i Narodna poslanica zovu narod da dođe, odakle god može, iz Vojvodine, Beograda…, ali narod za sada ne dolazi. 

Došla je i Radmila Vasić iz pokreta „Dveri“, Narodna poslanica u prošlom sazivu, ona je jasno poručila:

„Mi smo svi Ana! To što se Ani dešava danas, može se svima nama desiti sutra. Mogu nam oteti decu, ako ovo ne zaustavimo“, poručuje Radmila iz Novog Sada.

SPREMA SE NOVA SMENA! Veliki "rat" u Kijevu, Zelenski posle Zalužnog pravi ogromnu čistku

Majka Ana Mihaljica nije sigurna da li je danas čula vapaj malog sina iz Dečjeg dispanzera, u koji njoj i advokatima ne daju da uđu. Ali, za sada nema dokaza da su tu uopšte njena deca, kao što je naglasio i advokat, koji sumnja da „nešto gadno nije u redu“.

„Ovo je bitka protiv sotone na zemlji, borimo se za tri arhanđela, dečaka koji se zovu Mihailo, Gavrilo i Rafailo, otetih od majke Ane Mihaljice. Imamo informaciju da je preko 6.000 dece iz Srbije prosleđeno u inostranstvo na usvojenje ko zna kome, biološki roditelji nemaju pravo da ih kontaktiraju, a majkama se oduzima pravo na roditeljstvo. Po zakonu koji su doneli iz 2013. godine i odvode decu odavde ko zna kome, progurali su taj zakon ovde i oduzimaju ih od roditelja“.

Troje maloletnika od tri, šest i 10 godina samovoljom zaposlenih u Centru za socijalni rad smešteni su u Sigurnu dečiju kuću od polovine novembra, iako je sud rekao da nema potrebe za takvom merom, a samohranoj majci Ani i advokatima ne dozvoljavaju ni da ih vidi iz daleka, da im donese garderobu, kozmetiku…

Ana Mihaljica je ispričala da su joj decu oduzeli nakon požara koji je izbio u stanu u Šekspirovoj 24, gde živi njen otac. Ona sa decom nije bila u stanu u trenutku požara, nije bio ni njen otac kad je izbio požar i niko nije povređen.

Iz dokumentacije koju je pokazao njen advokat Milan Bosika, Centar je odluke o oduzimanju dece doneo zbog potencijalnog nasilja u porodici, piše 021. Advokat, majka, kao i prisutni građani, više puta su ponovili da su rešenja i odluke Centra doneta uz kršenje zakonskih propisa, što je potvrđeno usvajanjem njihovih žalbi od strane suda, ali da deca do danas nisu vraćena majci.

Više puta je ponovljeno da smatraju da se radi o kršenju zakonskih propisa od strane pojedinaca u Centru za socijalni rad.

U sudskim spisima koje je tada pokazao advokat, opet se vide navodi da je Centar od ranije angažovan na brizi o ovoj porodici koja ima ekonomskih i socijalnih problema.

Navodi se i da je zaključak socijalnog radnika bio da je majka svojim nemarom i zanemarivanjem osnovnih životnih potreba ugrozila decu i dovela ih u životnu opasnost.

MAKRON KAO BAJDEN - "SAMO TETKI LEK DA ODNESEM": Slanje trupa u Rusiju realno ili ne?

Izvor: Srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA