Najnovije

(FOTO, VIDEO) Zauvek Kralj

Na današnji dan, pre 37 godina, preminuo je legendarni američki pevač Elvis Prisli. Nažalost, jedan od najznačajnijih muzičara svih vremena nije mogao da se nosi sa teretom slave i umro je 1977. u 42. godini.
SEĆANJE NA KRALJA: 37 godina bez Elvisa Prislija, foto: Popwrapped.com

SEĆANJE NA KRALJA: 37 godina bez Elvisa Prislija, foto: Popwrapped.com

Elvis, koji je rođen 8. januara 1935, sa 13 godina se sa porodicom preselio u Memfis, a muzičku karijeru je počeo 1954. NJegov prvi singl “Heartbreak Hotel” koji je objavljen u januaru 1956. postao je veliki hit i to je bila najava “Elvisomanije” koja je ubrzo zavladala svetom. Prisli je snimio čitav niz nezaboravnih numera kao što su “Blue Suede Shoes”, “Love Me Tender”, “Jailhouse Rock”, “It’s Now Or Never”, “Are You Lonesome Tonight”, “Suspicious Minds”… Prisli je bio pionir u mnogo čemu, promenio je koncept scenskog nastupa, uporedo sa muzikom podjednako uspešno se bavio i glumom (snimio je više od 30 filmova), a njegov čuveni nastup ”Aloha from Hawaii” iz 1973. je prvi koncert koji je putem satelita prenesen širom sveta. Elvisove ploče i singlovi su prodati u više od 300 miliona primeraka, a legenda o njemu i dalje živi. Kralj roka koji je poslednjih godina života imao velikih problema sa gojaznošću, dijabetesom i zavisnošću od lekova, preminuo je 16. avgusta 1977. pod sumnjivim okolnostima, a kao uzrok smrti zvanično je naveden srčani udar. Na prvom mestu top liste pesama po kojima ćemo pamtiti Kralja, lista Kentberi Tajms, našla se ova:  
Nemojte izbeći:Evo kako danas izgleda Radmila iz serije „LJubav na seoski način“Ni alkohol, ni depresija: Otkriven razlog samoubistva R. Vilijamsa(VIDEO 18+) Ovo je najperverzniji i najprovokativniji film koji ćete videti ove godine!
Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA