Najnovije

LOŠA IZ "PLAVOG ORKESTRA": Gavrilo Princip je moj rođak!

BEOGRAD - Legendarni bend osamemdesetih, sarajevski "Plavi orkestar" održao je pre dve večeri veličanstven koncert na beogradskom "Bir festu" kome je prisustvovalo 120.000 ljudi!
(tv prva)

(tv prva)

Frontmen "Plavog orkestra" Saša Lošić-Loša u intervjuu za list "Kurir" otkrio je i jednu mao poznat detalj iz svog života a to je da je direktan rošak sa Gavrilom Principom! - Princip se rodio preko puta sela gde se rodio moj deda. Znam taj mentalitet. Postoji legenda da su moja i njegova porodica bile Čeke pre 400 godina (prezime, potekli su od zajedničkog pretka). Išao je u Prvu gimnaziju. Ima mnogo analogije između nas dvojice. Pre deset godina veoma me je zanimala ta tema. Nabavio sam i stenograme sa suđenja koje je izdao profesor Vojislav Bogićević.
Pročitajte još:(HIT FOTO) Manekenka se razgolitila za pranje automobila!(VIDEO) Starleta ne žali zbog pornića, već zbog – ove pesme!
Bilo mi je zanimljivo da istražujem ko su bili mladobosanci. Oni su pisali pesme, citirali Ničea... Kako sam čitao pesnike njihovog doba Jovu Varagića i Borivoja Jevtića, shvatio sam da su živeli u vremenu apatije i da im je svaki dan bio isti. Morali su nešto da promene i, pod idejom da je narod potlačen, krenuli su u revoluciji. Postoji nešto što bi trebalo izvući iz zaborava, a to su dnevnici Borivoja Jevtića, koje čuva njegova ćerka. Kad bi se danas objavili, videlo bi se da su vanvremenski, kaže popularni Loša. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA