Najnovije

Koliko žene trpe zbog lepote

Žene  zaista imaju visok prag bola, bar kada su u pitanju njihove omiljene, ali izuzetno neudobne cipele sa previsokim potpeticama. Britanski naučnici su, naime, precizno izračunali da su dame u stanju da, zarad mode i savršenog izgleda, čak 2 sata i 47 minuta strpljivo podnose žuljanje, neudobnost, umor, pa čak i bol koje osećaju dok hodaju, igraju, ili stoje u cipelicama sa štiklom višom od 10 centimetara.
Spremne na sve zbog lepote (Foto: lespetitescharmeuses.com)

Spremne na sve zbog lepote (Foto: lespetitescharmeuses.com)

Ipak, među njima ima 67 odsto razumnijih i iskusnijih, koje pred izlazak za koji su se satima doterivale, u tašnu ubace i par lakih udobnih cipelica ili sandala sa niskom petom. Tako noćni provod mogu malo da produže i kući se vrate lakog koraka. Pribegavaju dame i drugim lukavstvima - oko 58 odsto koristi silikonske jastučiće za pete, ili nose isključivo cipele sa platformama. Istina, one malo bolje amortizuju težinu tela, ali stručnjaci tvrde da su i previsoke platforme pogubne za kičmu, jer je i u njima teško održavati ravnotežu.
Pročitajte još:Ukrajinska vojska napreduje u regionu Donjecka(VIDEO) Ona najbolje trese guzom u Velikoj Britaniji
Zanimljiv je podatak da je čak dve trećine dama spremno da izađe u sasvim novim, tek kupljenim cipelama i gotovo tri sata trpi „Tantalove muke“ u njima. Naime, samo trećina žena nove cipele prvo nekoliko dana nose po kući, ne bi li ih malo „razgazile“ i učinile udobnijim. Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA