Najnovije

STRELKOV: Još ne mogu da potvrdim da se na aerodromu Donjecka nalaze i Albanci

DONJECK - Ukrajinski vojni avioni počeli su da nadleću Makejevku, grad-satelit Donjecka. Čuju se eksplozije, ali još nema podataka o žrtvama i razaranjima.
Strelkov u magacinu oružja narodne milicije, foto: RIA Novosti

Strelkov u magacinu oružja narodne milicije, foto: RIA Novosti

Nastavljena je bitka između snaga Donjecke republike i ukrajinske „kaznene ekspedicije“ i oko mesta obaranja malezijskog aviona. Pored ostalog: i oko sela Stežkovskoje i Rasipnoje pored kojih su pali veliki delovi (pilotska kabina) Boinga 777.Od zore tuku haubice, a čuje se i puščana paljba. Uprkos svemu, na druge, bezbednije lokacije sa ostacima aviona stigla je grupa od 70 međunarodnih eksperata koji vode istragu.
Pročitajte još:(VIDEO) Rusi hospitalizovali rasplakanog ukrajinskog vojnikaPANIKA U BRISELU: NATO saziva hitan samit zbog vojne pretnje Rusije!
Portparol ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednosti i odbranu, Andrej Lisjenko, objavio je da su snage kijevske hunte zauzele dva naselja pored Donjecka: Krasnogorovku i Staromihajlovku. Ministar odbrane DNR Igor Strelkov ovo, međutim, nije potvrdio. Nije potvrdio ni da su u ukrajinskom garnizonu koji brani aerodrom Donjecka i Albanc Doduše, nije to ni demantovao: „Da, znam za to obaveštajno saznanje, ali još ne mogu da ga potvrdim“. Izvor:

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA