Najnovije

LJajić: Odlazak na ratišta u druge zemlje će biti kažnjiv zakonom!

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije ministar unutrašnje i spoljne trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim LJajić potvrdio je danas da će pojava da državljani Srbije ratuju u drugim zemljama biti kažnjiva po domaćim zakonskim propisima.
Rasim LJajić (Foto: JuTjub)

Rasim LJajić (Foto: JuTjub)

LJajić je u Jutarnjem programu TV Pink, govoreći o državljanima Srbije, koji ratuju za neke druge misije u pojedinim zemljama kao što su Irak, Sirija i Ukrajina, rekao da se ne zna njihov broj, ali da postoji problem i da se mora reagovati. Prema njegovim rečima, u dva navrata je predložena promena krivičnog zakona, jer je važno da država pošalje poruku da se to više neće tolerisati. „Još se suočavamo sa postraumatskim stresnim poremećajem, odnosno takozvanim vijetnamskim sindromom, posle sukoba na prostoru bivše Jugoslavije”, istakao je LJajić. On je naglasio da država ima pravo da sankcioniše delovanje koje je protiv njenih interesa. Na pitanje novinara o početku emitovanja digitalnog i analognog signala od 1. septembra, da bi se proces digitalizacije završio do maja 2015. godine, LJajić je odgovorio da, ukoliko ne bude nepredviđenih velikih prepreka, „da smo gotovo pred samim ciljem kada govorimo o završetku procesa digitalizacije”.
Pročitajte još: ‘OVO JE PORUKA AMERICI’: Krvoločni džihadisti pred kamerom odrubili glavu otetom novinaru
LJajić je najavio prelaznu fazu koja će trajati šest meseci u kojoj će moći da se paralelno emituje i analogni i digitalni signal. On je dodao da pravilnik predviđa koje zone će biti isključivane od marta, kada bude potpuno digitalno emitovanje i da je „zvanični rok 17. jun, ali računamo da ćemo do maja sve da završimo”. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA