Najnovije

U Beogradu na prodaji FK RAD, SAJAM, KAFANE, STUDIO B...

U ovom krugu privatizacije, na primer, ponuđeni su Beogradski sajam (204 zaposlena), Dom sindikata (32), „Slavija hoteli“ (202), Studio B (243), RTV Pančevo (63), ali i „Ikarbus“ (267), „Utva“ (253), BIP (542), „Industrija obuće Beograd“ (79), „Društvo za održavanje zgrada Beograd“ (597)
Ogromna lista rasprodaje (Foto: Vikimedija)

Ogromna lista rasprodaje (Foto: Vikimedija)

Agencija za privatizaciju objavila je prošle nedelje javni poziv za prodaju 502 preduzeća. Na spisku se, pored brojnih giganata, poput „Galenike“, PKB, IMT, IMR, IMT, „Laste“, nalazi i poveći broj poznatih privrednih subjekata sa teritorije srpske prestonice, objavile su “Novosti”. Država, tako, traži zainteresovane kupce za mnogobrojne firme iz sfere građevine, saobraćaja, trgovine i turizma, medija, pa čak i sporta. U ovom krugu privatizacije, na primer, ponuđeni su Beogradski sajam (204 zaposlena), Dom sindikata (32), „Slavija hoteli“ (202), Studio B (243), RTV Pančevo (63), ali i „Ikarbus“ (267), „Utva“ (253), BIP (542), „Industrija obuće Beograd“ (79), „Društvo za održavanje zgrada Beograd“ (597).
Pročitajte još:Tomislav Nikolić nakon „mastera“ postao i akademik!Dačić: Spremni smo da menjamo Ustav
Posebno je interesantno da se na spisku našao i jedan fudbalski klub, i to superligaš Rad, koji, po zvaničnim podacima, ima 56 zaposlenih. Sa 127 zaposlenih ugostiteljsko preduzeće „Varoš kapija“ je jedno od većih u svojoj oblasti. Ono obuhvata i popularne kafane i restorane „Znak pitanja“, „Park“, „Sunce“, „Kolarac“, „Proleće“, „Zlatno burence“, „Korzo“… Izvor: Telegraf RS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA