Najnovije

U četvrtak imala 72 kilograma u subotu 67, evo i kako

Peršun, biljka koju koristimo kao začin, ima magične moći. NJegova količina u jelima je uviek mala, zato nije dovoljna da pokrene izlučivanje nagomilanih tečnosti u telu. Američki doktor, DŽon R. Kristofer važio je za dobrog poznavaoca biljnih lekova. Često je svojim pacijentima savetovao peršun kao lek za bubrežne bolesti.
Ništa zdravije od Peršuna  (foto: Kulinarka.net)

Ništa zdravije od Peršuna  (foto: Kulinarka.net)

Peršun je odličan saveznik u borbi protiv urinarnih problema, bubrežnih obolenja i jak diuretik. Kao lek može se koristiti koren i listovi peršuna. Postoji mnogo recepata za pripremu čaja od peršuna, a čitateljka portala Aura.ba je ispričala: “Peršun je čudo. U četvrtak sam imala 72 kg, a dva dana posle pet kilograma manje. Ne radi se o kilogramima sala, nego o nagomilanoj vodi koja ja napustila moje telo. Osećam se super lagano.” (Ramiza Terzimehić, 39). Ramizin recept je sasvim jednostavan. U ključalu vodu (oko litar) dodajte 5 velikih kašika iseckanog peršuna. Vodu pustite da odstoji oko dvadesetak minuta, nakon toga čaj možete procediti ili piti zajedno sa iseckanim peršunom. - Za čaj od peršuna sam se odlučila zbog problema sa bubrezima. Svi savetuju uvin čaj kod ovih tegoba. Od uvinog čaja sam osetila poboljšanje, ali voda je ostajala u telu. Odlučila sam da uvin čaj zamenim sa peršunovim, i tako došla do ovih rezultata. Sada sama sušim peršun koji nameravam da koristim i ubuduće – rekla je Ramiza.
Pročitajte još:UN: Ukrajinska vojska ubila 2000, a ranila 5000 civila!(VIDEO) On je anđeo sa gore Zaglavak
Izbacivanje vode iz organizma je veoma važno. Urinom izbacujemo otrove, bakterije i druge štetne stvari. Za peršun je naučno dokazano da je odličan diuretik, uz to je i jak antioksidans. Konzumiranje čaja od peršuna je preporučljivo, ali nikako ne smete preterivati s ovim čajem. Konzumiranje neka ne bude više od litar čaja na dan. Peršun je biljka koja je od antičkih vremena prisutna kao lek. NJemu su pripisivali magične moći, u starom Rimu se verovalo, da grickanje listova peršuna poboljšava percepciju i intelektualne sposobnosti. Danas se ova biljka koristi samo kao začin, a dobro upućeni je koriste i kao lek. Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA