Najnovije

Ukrajinci streljali meštane koji su odbili da kopaju rovove

Ukrajinski kazneni odredi demonstriraju okrutnost koja je bila svojstvena fašistima tokom Velikog otadžbinskog rata, izjavio je portparol Luganske narodne republike Vladimir Inogorodskij u intervjuu ruskoj televiziji LifeNews.
Ukrajinski kazneni odredi demonstriraju okrutnost koja je bila svojstvena fašistima tokom Velikog otadžbinskog rata( foto: Fejsbuk)

Ukrajinski kazneni odredi demonstriraju okrutnost koja je bila svojstvena fašistima tokom Velikog otadžbinskog rata( foto: Fejsbuk)

On je istakao da su u selu Novosvetlovka kod Luganska ljude streljali kada su odbili da rade za okupatore – da kopaju rovove i podižu utvrđenja oko crkve. „Još jednom vidimo očigledan fašizam... Po rečima civila koji su uspeli da pobegnu, ukrajinska armija i strani plaćenici skupljali su ljude, i tokom prethodnog dana i noći terali ih da podižu utvrđenja oko crkve. One koji su odbijali da rade javno su streljali” – rekao je Inogorodskij za LifeNews. Kako je saopštio komandir jedne izviđačke jedinice ustanika LNR, zatim su ukrajinski vojnici saterali ljude u crkvu i minirali je. Zbog mogućnosti pogibije ljudi, ustanici ne mogu da uđu u selo da ih oslobode. „Tako su radili samo fašisti tokom Velikog otadžbinskog rata. S ljudske tačke gledišta, to ponašanje se ne može objasniti” – istakao je portparol LNR. Po njegovim rečima, plaćenici iz Poljske  Litvanije nemaju časti – oni ratuju u uniformama ruskih oružanih snaga. Novosvetlovka ima veliki značaj zbog kontrole puta koji vodi iz Rusije u Lugansk. Borbe za grad traju već nekoliko dana.
Pročitajte još:Evo šta kaže Srbin oslobođen iz ukrajinskog zarobljeništva!(VIDEO I FOTO) Rusi zasuli Ukrajince tepihom bombi, pogledajte šta je od njih ostaloUbijen šiptarski koljač koji je pretio Srbima u Kosovskoj Mitrovici
Novosvetlovku su, kako su saopštili predstavnici ustanika, zauzele jedinice Nacionalne garde Ukrajine koje broje oko 400 ljudi. U pomoć Nacionalnoj gardi pokušavaju da priteknu borci bataljona „Dnjepar”, saopštili su oni. Po rečima meštana, među ukrajinskim vojnicima koji brane Novosvetlovku ima ljudi čija je koža crna. Izvor: Fakti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA