Najnovije

Ceo dan pevaš jednu istu pesmu i to te nervira?

"I jedno te isto, i jedno te isto...", pevao je Rambo Amadeus, a i tebi se sigurno desilo da u BUS-u ili negde u prolazu "pokupiš" neku pesmu i onda ne možeš ceo dan da je izbaciš iz glave. Evo kako da je se otarasiš.
Foto: wall.alphacoders.com

Foto: wall.alphacoders.com

"Pokušaj da je pronađeš na jutjubu i odslušaj je do kraja", savetuje dr DŽejms Kelaris, profesor marketinga na Univerzitetu u Sinsinatiju. On se godinama bavio proučavanjem fenomena - zašto prepoznatljive melodije ne možemo da izbacimo iz glave. Muzika "zaglavljena" u našem mozgu ima i naziv-"earworm" ili "brainworm"(što bi moglo da se prevede kao ušni crv ili crv u mozgu), i često nije lako osloboditi je se. "Pokušajte da je malo prepravite, ubacite koju novu reč, istumbajte redosled rečenica, to nekada pomaže", savetuje doktor. On kaže da probate i sa zamenom - umesto te pesme, počnite da pevate, najbolje naglas, neku drugu. "Ako vas proganjaju Bitlsi pesmom 'Help', zamenite je pesmom ''Let it be '. Ili, stavite slušalice na uši i odvrnite nešto potpuno drugačije - Mocarta, na primer ili nešto što nikada do sada niste čuli." Probajte, možda stvarno "radi".
Pročitajte još:UBRZAJTE SVOJ KOMPJUTER: 11 trikova da vaš računar radi kao nov!(VIDEO) GENIJALNO: Žene evo kako da vam grudi stoje uspravno!
Izvor: Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA