Najnovije

Inspekcija odlučila da kontroliše Čumeta, ali kasni 24 godine!

BEOGRAD - Građevinska inspekcija zakasnila je samo 24 godine da izađe na gradilište u centru Surčina gde je LJubiša Buha Čume bespravno podigao trospratnicu od oko 4.000 kvadrata.
LJubiša Buha Čume (Printskrin: B92)

LJubiša Buha Čume (Printskrin: B92)

Kada su juče konačno na teren izašli inspektori Gradske građevinske inspekcije po nalogu ministarke Zorane Mihajlović i Republička građevinska inspekcija, zatekli su, kako je saopšteno, gotovo potpuno završen poslovno stambeni objekat, većim delom useljen i koji je u procesu legalizacije. A do okončanja ovog postupka, bilo legalizacijom objekta ili odbijanjem da bude legalizovan, Čumetovu zgradu niko ne može da ruši. Čumetova bivša žena LJiljana Buha, koja je vlasnik petine parcele na kojoj se gradi, podnela je, naime, još 1999. godine dva zahteva za legalizaciju. Ti zahtevi su 2006. prosleđeni opštini Surčin, čiji inspektori, međutim, uopšte nisu izlazili na teren, već je opština tri godine kasnije, oktobra 2009, praktično samo prosledila Sekretarijatu za poslove legalizacije Grada Beograda zahtev za izdavanje građevinske dozvole za poslovni objekat.
Pročitajte još: Policajac prebio dečaka
Opštinskoj inspekciji Surčina naloženo je, kako su saopštili iz ministarstva, da dostavi sve spise predmeta dok će od Sekretarijata za poslove legalizacije Grada zatražiti “da donesu odluku o podnetom zahtevu za legalizaciju i jasno kažu kako su na njega odgovorili”. O daljim postupcima odlučiće republički inspektor. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA