Najnovije

Moskva: SBUN da usvoji dokument o primirju na istoku Ukrajine

Moskva je zatražila od Saveta bezbednosti UN da usvoji dokument koji poziva na prekid vatre na jugoistoku Ukrajine tokom trajanja humanitarne misije u toj oblasti, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
Vojska u Novorusiji (Foto: Novorossia.Su)

Vojska u Novorusiji (Foto: Novorossia.Su)

"Pozivamo strane uključene u sukob da objave primirje tokom trajanja humanitarne misije i tražimo od Saveta bezbednosti UN da usvoji dokument o tome", navodi se u saopstenju. "Očekujemo od svih članova međunarodne zajednice da podrže dalje napore da se popravi humanitarna situacija na jugoistoku Ukrajine", dodaje rusko ministarstvo.
Pročitajte još:MekDonalds odbacuje optužbe, „Naši“ traže proveru i upozoravaju na slučajeve u Rusiji!Meteorolozi upozoravaju: Zemlji preti opasnost od apokalipse!
  Porošenko će tražiti da se proruske snage povuku Ukrajinski predsednik Petar Porošenko saopštio je danas na svom vebsajtu kako će od ruskog predsednika Putina, kada se naredne nedelje sastanu, tražiti da preduzme korake da se proruski aktivisti povuku iz Ukrajine. Porošenko bi trebalo da se vidi s Putinom u beloruskoj prestonici, Minsku, 26. avgusta, na sastanku kojem će prisustvovati i najviši lideri EU i zemalja iz sastava Carinske unije, koju predvodi Rusija, prenosi Rojters. Porošenko u stvari nije pomenuo Putina po imenu, već je rekao "tražiću da se pobunjenički borci povuku iz Ukrajine". Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA