Najnovije

Snage Novorosije otvorile nove frontove oko Mariupolja i bore se za izlazak na Azovsko more!

Danas su obnovljene borbe oko ukrajinskog graničnog prelaza „Uspenka”. Takve borbe da je ruski prelaz „Matvejev Kurgan” morao da bude zatvoren.
Novorusija (Novorusija.Su)

Novorusija (Novorusija.Su)

Međutim, ovo za kijevsku huntu nije glavna i najveća ratna glavobolja. Nastavlja se kontraofanziva na ukrajinske „okupacione snage”. Severozapadno od Amvrosijevke – kod sela Kutejnjikovo – narodna vojska je uništila bateriju ukrajinskih višecevnih raketnih bacača „Grad”. Počeo je napad i na pozicije Ukrov oko Severodonjecka i Lutugina. Kod Severodonjecka je jurišna brigada narodne vojske okružila ukrajinsku 93-ću mehanizovanu brigadu. Severodonjeck i Lisičansk bi mogli da brzo budu oslobođeni. Snage Novorosije ponudile su ukrajinskoj 24-oj padobranskoj brigadi – opkoljenoj kod Dijakova – da se preda. A još su snage Novorosije otvorile partizanski front oko Mariupolja, velike luke na Azovskom moru i važnog industrijskog centra. Sa mora su napale utvrđeni položaj Ukrov kod Obriva. I: uspele da na tom mestu zauzmu pozicije za dalje nastupe.
Pročitajte još:Proruske snage zauzele tri grada na istoku Ukrajine!ŠVEDSKA: Policija na konjima gazila demonstrante!Pogledajte koje zemlje su profitirale na sankcijama protiv SRJ!
Gerila DNR se aktivirala i u Novoazovskoj i Teljmanovskoj opštini na jugu Donjecke Republike. Pozicije Ukrov su napadnute i sa mora i sa kopna. Uglavnom minobacačima. U suštini, Novorosija je počela borbu za izlaz na Azovsko more. Cilj je i preuzimanje kontrole nas graničnim prelazom „Novoazovsk“. Ukoliko budu imali uspeha, Donjecka Republika će u potpunosti preuzeti kontrolu nad svojom granicom sa Rusijom. Gerilci su napali položaje ukrajinske „kaznene ekspedicije” i kod Slavjanska i kod naselja Derkuleskoje. Izvor: Fakti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA