Najnovije

Eskin: Hamas sledi ideje tvorca SS Handžar divizije u Bosni!

MOSKVA - Avigdon Eskin, izraelski publicista, u autorskom tekstu za ruski list "Izvestia", oštro je kritikovao tezu da su proruski borci u Donbasu i borci HAMAS-a u Gazi slični, navodeći da borci Hamasa sprovode nacističku ideologiju jerusalimskog muftije koji je za vreme Hitlerove vladavine osnovao SS handžar diviziju u Bosni.
Avigdon Eskin

Avigdon Eskin

On je u tekstu koji predstavlja odgovor ruskom intelektualcu Aleksandru Prohanovu istakao da "proruski borci nemaju ništa zajedničko sa borcima HAMAS-a", jer je Prohanov u listu Izvestia prethodno napisao da su "Donjeck i Gaza gradovi heroja, gradovi pobratimi".
Pročitajte još: Vučić za nemački Fokus: Potrebne su nam nemačke investicije!
Eskin kaže da je borcima Donjecka uzor borba protiv nacizma od pre 70 godina koju i danas vode, dok je borcima Hamasa uzor nacistički muftija Al-Husein čiju ideologiju i danas zastupaju. "Borci Hamasa!? To su naslednici jerusalimskog muftije Al-Huseina koji je bio direktan bliski saradnik Adolfa Hitlera. Muftije koji je napravio nacističke muslimanske divizije u Bosni." - piše Eskin. "Borci Donjecka se bore časno. Borci Hamasa pucaju iz bolnica, škola i na taj način manipulišu javnošću." - tvrdi Eskin. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA