Najnovije

Ko će biti srpski kandidat za generalnog sekretara UN?

BEOGRAD - Vlada Srbije još nije donela odluku o svom kandidatu za generalnog sekretara UN a zvanične kandidate su iz okruženja zasada formalno predložile samo Slovenija i Bugarska, piše "Blic."
Da li će Srbin biti na čelu UN-a? Vikipedija

Da li će Srbin biti na čelu UN-a? Vikipedija

Očekuje se da će uskoro svoje diplomate kandidovati i Slovačka, Hrvatska, neka od balitičkih zemalja, ali i Turska i Srbija, dodaje beogradski dnevnik pozivajući se na diplomatske izvore. Prema ovom listu, iz okruženja bivšeg šefa diplomatije i predsednika Generalne skupštine UN Vuka Jeremića stižu nezvanične potvrde da će se Jeremić kandidovati i da ima podršku vlade, ali u kabinetu premijera Aleksandra Vučića "Blicu" su rekli da do sada "nikakvog dogovora nije bilo". Jeremić zasada ima samo usmenu podršku šefa diplomatije Ivice Dačića, dodaje list.
Pročitajte još:„Zorana Mihajlović vređa Vojvođane“!DSS: Politika DS je opasna i pogubna po Srbiju
Pozivajući se na saznanja u diplomatskim krugovima, Blic piše da se očekuje se da će Slovačka predložiti ili sadašnjeg ili bivšeg šefa diplomatije, Miroslava Lajčaka ili Jana Kubiša a Hrvatska ministarku spoljnih poslova Vesnu Pusić. Slovenija je, kako list dodaje već podržala bivšeg predsednika Danila Tirka a Bugarska direktorku Uneska Irinu Bokovu. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA