Najnovije

"Zorana Mihajlović vređa Vojvođane"!

NOVI SAD - Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) oštro je kritikovao potpredsednicu Srpske napredne stranke (SNS) Zoranu Mihajlović zbog izjave da će nova Pokrajinska vlada biti formirana do kraja septembra i ocenio da je ona na taj način "uvredila" građane Vojvodine, kojima je jasno da SNS vodi štetnu politiku.
Uvredila Vojvođane? Zorana Mihajlović (foto Jutjub)

Uvredila Vojvođane? Zorana Mihajlović (foto Jutjub)

DS je u saopštenju za javnost optužio Zoranu Mihajlović i SNS da pune dve godine izazivaju krizu u Vojvodini, da kroz pretnje i ucene "otimaju poslanike" i da pokušavaju da "na silu" osvoje vlast u pokrajini. - Vojvođani to ne vole, jer to nije pristojno i nije vojvođanski. Oni sebi biraju vlast, a ne vi, navodi se u saopštenju za javnost. DS je naveo da je građani Vojvodine "lepo vide" da su u vreme vlasti SNS strane investicije u Srbiji najniže u poslednjih 14 godina, da u Srbiji ništa nije izgrađeno za dve godine apsolutne vlasti SNS-a i da vladajuća stranka "ne ume ni poplavljenima da pomogne". - Nameravate li da usrećite Vojvođane kao što ste usrećili Beograđane? U glavnom gradu ste ukinuli sve socijalne pomoći, povlastice i davanja. Dragan Đilas vam je ostavio 3,5 milijarde viška u kasi, a vi planirate osam milijardi manjka. Beograd tako uspešno privredno razvijate da ste uspeli da otvorite jedan semafor, jednu maketu i jedan bilbord, piše u saopštenju. Dodaje se da je vlast predvođena SNS-om zadužila građane Srbije za novih sedam milijardi evra, da je povećala poreze i takse, uvela drakonske kazne i napravila najveći manjak državne kase u Evropi. - Nameravate li da u vojvođansku vladu birate stručnjake kao u republičkoj? Da u vreme najveće krize postavite ministre koji se prvi put u životu sreću sa svojim resorom? Iz Novog Sada u vladu dovodite ministra privrede koji je naprasno diplomirao na privatnom fakultetu u petoj deceniji života, a pre toga do bankrota doveo nekoliko firmi sa po dva zaposlena radnika, navodi se u saopštenju.
Pročitajte još:Borhart: Nema tajnih optužnica za Srbe na KiMVučić je najsiromašniji u regionu!
DS je poručio SNS-u da im građani Vojvodine neće oprostiti to što vojvođanskim farmerima "otimaju" obradivu zemlju i "poklanjaju je strancima". - Mislite li da će vam to Vojvođani oprostiti? Vi, gospođo Mihajlović, Vojvođane zamišljate kao pasivnu masu koja čita tabloide i slepo veruje u vašu propagandu. Grešite. Ne vređajteVojvođane, gospođo Mihajlović, i ne potcenjujte ih. To je čestiti i vredan svet i ne da se prevariti. Videćete i sami, piše u saopštenju. Izvor: Vesti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA