Najnovije

Lisov: Snimci koje je pokazao NATO su neozbiljni

MOSKVA - Igor Lisov, glavni i odgovorni urednik stručnog časopisa "Novosti kosmonautike" za rusku Pravdu je rekao da snimci koje je NATO pokazao nemaju osnovne preduslove da budu tretirani ozbiljno.
Satelit (Foto: un-spider.org)

Satelit (Foto: un-spider.org)

"Kada je rusko ministarstvo odbrane pokazalo satelitske snimke srušenog malezijskog Boinga jasno su se videli svi podaci. Tačno vreme snimka, koordinate regiona, ime satelita, pa se na osnovu toga lako može utvrditi da li je baš taj satelit u tom trenutku prolazio na tim koordinatama." - kaže Lisov. "Američki snimci koje je pokazala portparolka NATO alijanse, a koji su napravljeni od strane komercijalne kompanije Digital Gloub (Digital Globe), nemaju nijedan od tih podataka, tako da ozbiljno tretiranje tih snimaka je prosto nemoguće." - objašnjava Lisov.
Pročitajte još: Strelkov danas na Jalti!
Na pitanje zbog čega SAD objavljuje snimke komercijalne kompanije umesto svojih satelita, iako je poznato da su vodeća svetska sila na tom polju, Liskov kaže da SAD tvrdi da ne žele objavljivati snimke svojih satelita, jer SAD želi da karakteristike njihovih satelita ostanu tajnost. "Američka satelitska mreža je najveća na svetu, ali država nikada ne objavljuje te snimke u javnosti, jer bi na taj način, kako tvrde, otkrili karakteristike satelita za koje žele da ostanu tajna." - kaže Lisov. "Sa druge strane, svako lice može da naruči snimke kompanije Digital Gloub i to bi bilo zanimljivo, u ovom slučaju, da neko to zaista i uradi." - zaključuje Lisov. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA