Najnovije

Barozo i Porošenko:Rusija će snositi posledice ukoliko hitno ne promeni ponašanje.

BRISEL – Predsednik Evropske komisije Žose Manuel Barozo i ukrajinski predsednik Petro Porošenko upozorili su danas u Briselu da se situacija u Ukrajini bliži tački bez povratka i da će Rusija snositi posledice ukoliko hitno ne promeni ponašanje.
Barozo (Foto: JuTjub)

Barozo (Foto: JuTjub)

„Situacija u Ukrajini se dramatično pogoršala i bliži se tački bez povratka”, rekao je Barozo novinarima nakon susreta sa Porošenkom u sedištu Evropske unije i naveo da je to u jučerašnjem telefonskom razgovoru preneo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu. Barozo je istakao da je prisustvo ruske vojske u Ukrajini neprihvatljivo i poručio Rusiji da ne potcenjuje odlučnost EU da brani principe na kojima je osnovana. On je upozorio da je Evropska komisija pripremila novi paket sankcija protiv Rusije, a da je na šefovima država i vlada EU, koji će se danas popodne sastati u Briselu, da odluče o njihovoj primeni.
Pročitajte još:
„Još nije kasno da se zaustavi eskalacija i nađe političko rešenje”, rekao je predsednik EK novinarima, ističući da su Briselu još spremni za kompromis i dijalog sa Moskvom. „Naša vrata su otvorena, a konflikt i konfrontacija nisu ni u čijem interesu”, podvukao je Barozo. Porošenko je na zajedničkoj konferenciji za novinare izjavio da je Ukrajina „žrtva strane agresije i terora” i da se na njenoj teritoriji nalaze „hiljade stranih vojnika i stotine tenkova”. On se saglasio da je tačka bez povratka blizu i naglasio da je ubeđen da će EU imati snage da se jedinstveno suprotstavi agresiji i da će uvesti Rusiji nove sankcije, ukoliko ne promeni ponašanje. „Danas je u pitanju sudbina Ukrajine, a sutra možda celog sveta”, upozorio je Porošenko. Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA