Najnovije

Nova gradska vlast u Kragujevcu

KRAGUJEVAC - Demokrate i Zajedno za Šumadiju potpisaće sutra u Kragujevcu koalicioni sporazum o formiranju nove skupštinske većine u tom gradu.
Nova vlast u Kragujevcu (Foto: JuTjub)

Nova vlast u Kragujevcu (Foto: JuTjub)

Koalicioni sporazum će potpisati predsednici gradških odbora DS i ZZŠ Dušan Obradović i Saša Milenić, na konferenciji za novinare sutra u 11 časova, najavljeno je iz ZZŠ. Saradnja DS i ZZŠ zasnivaće se na jasno definisanoj i obostrano prihvaćenoj programskoj platformi i ugovorenim odnosima. "Osnovni cilj za potpisivanje sporazuma i formiranje nove skupštinske većine u Kragujevcu, jeste unapređenje politike i funkcija lokalne samouprave, odbrana ustavnog principa lokalne samouprave kao prava građana, unapređenje ostalih političkih prava i demokratskih sloboda građana, što su sve vrednosti koje su danas u Srbiji direktno ugrožene vladavinom Srpske napredne stranke", saopštila je juče DS.
Pročitajte još:Tiha pobuna naprednjaka protiv VučićaGuča spremna za ludilo!
Nakon inicijative odborničke grupe SNS za smenu aktuelne gradske vlasti, DS je započela pregovore sa tom strankom, ali i sa Zajedno za Šumadiju. Međutim, demokrate i naprednjaci prekinuli su prošle sedmice pregovore o formiranju nove skupštinske većine u Kragujevcu, međusobno se optužujući da su im važnije fotelje i funkcije od razvoja grada. Kragujevačka Skupština ima ukupno 87 odbornika. Vlast u gradu ima Zajedno za Šumadiju sa 24 odbornika, uz podršku DS S sa pet, LDP i SPO sa šest i 11 odbornika "Pokreta za naš grad Nebojša Zdravković". U opoziciji su SNS sa 19 i SPS sa šest odbornika i do skoro DS sa10 odbornika. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA