Najnovije

On je novi ministar finansija

Poslanici Skupštine Srbije podržali su danas danas izbor Dušana Vujovića za novog ministra finansija. Poslanici su glasali prozivkom.
Dušan Vujović izabran prozivkom, premijer ima 15 dana da predloži novog kandidata. Foto: JuTjub

Dušan Vujović izabran prozivkom, premijer ima 15 dana da predloži novog kandidata. Foto: JuTjub

Skupština Srbije danas je konstatovala ostavku Vujovića na poziciju ministra privrede, čime mu je prestao mandat na toj funkciji, a premijeru počeo da teče rok da za 15 dana predloži novog kandidata. Prema Zakonu o vladi, premijer je dužan da Narodnoj skupštini predloži izbor novog ministra u roku od 15 dana od prestanka mandata prethodnog ministra, a novi ministar bira se većinom glasova od ukupnog broja narodnih poslanika. Zakonom o vladi nije preciziran rok u kojem bi skupština trebalo da izabere novog ministra. Vujović je ostavku podneo zbog imenovanja na funkciju ministra finansija, pošto je prethodni ministar finansija Lazar Krstić 12. jula podneo ostavku, koja mu je u skupštini konstatovana tri dana kasnije.
Povezano:KRSTIĆ: Dogovorio sam se sa Vučićem da podnesem ostavku„Krstićeva ostavka najobičnija farsa“Ovo je Lazar Krstić napisao u ostavci premijeru Vučiću
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA