Najnovije

Medvedev upozorava: Moguće mere Rusije na sankcije EU

MOSKVA - Premijer Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da Moskva mora da razmotri mogućnost uvođenja uzvratnih mera kojima bi odgovorila na sankcije Evropske unije ruskim avio-kompanijama, zbog krize u Ukrajini.
Bez povlačenja (Foto :RIA.ru)

Bez povlačenja (Foto :RIA.ru)

"Tema o kojoj bih voleo da diskutujemo odnosi se na posledice odluke koju je više vlada donelo u vezi sa našim prevoznicima. Treba da razgovaramo o mogućim uzvratnim merama", rekao je Medvedev na sastanku s ministrom saobraćaja Maksimom Sokolovim i zamenikom direktora Aeroflota Vadimom Zingmanom, preneli su ruski mediji.
Pročitajte još:Valjevo: Haos među naprednjacima!(FOTO) Hrvatska: Srušio se MIG 21!
Ruski poslovni dnevnik "Vedomosti" objavio je ranije danas da bi Rusija mogla uvesti ograničenja ili zabranu evropskim avio-kompanijama na korišćenje trans-sibirskih ruta, kao odgovor na evropske sankcije Moskvi zbog Ukrajine, što bi povećalo troškove letova avio-prevoznika iz Evrope prema Aziji. Ruska niskotarifna avio-kompanija Dobrolet, pod državnom kontrolom Aeroflota, prošle nedelje je morala da obustavi sve letove, jer je njen lizing ugovor o nabavci aviona "boing 737-800" stopiran s obzirom da je Evropska unija proširila sankcije i na tog avio-prevoznika zbog letova ka Krimu, javlja ruska novinska agencija Itar-tas. Prema pisanju lista "Vedomosti", ruska ministarstva spoljnih poslova i saobraćaja razmatraju potencijalno uvođenje ograničenja na tranzitne letove preko ruske teritorije, a ovom zabranom neće biti pogođeni samo evropski prevoznici, poput Lufthanze, Britiš ervejsa i Er fransa, već i sam Aeroflot koji od avio-kompanija naplaćuje takse za prelet ruske teritorije. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA