Najnovije

Srpski fudbaler odlučio da igra za Kosovo!

PRIŠTINA - Prištinski dnevnik Zeri konačno je pronašao Srbina, fudbalera spremnog da se jednog dana, kad to bude odlučio selektor Albert Bunjaku, stavi na raspolaganje reprezentaciji takozvane republike Kosova.
Draža mu Priština od Beograda: Aleksandar Šošić (Fejsbuk/Kurir)

Draža mu Priština od Beograda: Aleksandar Šošić (Fejsbuk/Kurir)

Reč je o Aleksandru Šošiću (19), stanovniku južne srpske pokrajine, koji trenutno igra za tim Drite iz Gnjilana. - Imao sam nekoliko ponuda iz Srbije, ali ja sam s Kosova i nije mi se napuštala porodica. Odlično sam prihvaćen u novom klubu, iako na početku nisam znao jezik. Ipak, neki saigrači su znali srpski, pa su me malo naučili albanskih reči, tako da danas komuniciramo. Najbolje je što svi razumemo fudbalski jezik, koji je univerzalan - pričao je Šošić za Zeri dok mu se, kako je novinar zabeležio, otac nervirao što daje intervju prištinskom listu.
Pročitajte još:Nole i Vavrinka protiv Zikija i NestoraFSS: Klubovima još 30 danaSrpski šahisti dominiraju u Norveškoj
Ako je verovati istom izvoru, mladi Šošić priželjkuje da igrama zasluži poziv selektora i da obuče dres reprezentacije Kosova, ali bi pre toga voleo da nestanu tenzije koje decenijama opterećuju život Srba i Albanaca. - Jednog dana, kad se stvari budu slegle, igrao bih za Kosovo, zašto da ne - zaključio je igrač gnjilanskog kluba koji se takmiči u nepriznatoj Superligi. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA