Najnovije

Zamenik Strelkova: Običnim danima kijevska hunta gubi prosečno između 30 i 40 oklopnih transportera za 24 časa

Komentar Fjodora Berezina, zamenika Igora Strelkova:“Sudeći po reakcijama na prošlu poruku (o gubitku oklopnih transportera neprijatelja pod Šahtjorskom u količini 125 mašina), niko ništa ne veruje.
Zamenik Strelkova-Fjodor Berezin (foto:commons.wikimedia.org)

Zamenik Strelkova-Fjodor Berezin (foto:commons.wikimedia.org)

Nije ni čudo. Ni ja sam ne bih verovao. U knjigama su uvek pokušavali da navode da su gubici bili fifti-fifti. Međutim, ovde se radi o nečem drugom. Dakle – samo radi informisanja. U proseku – običnim danima – kijevska hunta gubi između 30 i 40 oklopnih transportera za 24 časa. Glavni rejon gubitaka – Šahtjorsk, Snježnoje. Sada je pridodata i Marinka i još jedan pravac ka Donjecku. U proseku, za dan-dva, armija hunte nosi veoma ozbiljne gubitke. To jest, do 100 jedinica oklopne tehnike, i od 700 do 1 000 ubijenih vojnika. To nisu nikakve bajke. Ne znam koliko je oklopne tehnike ostalo huntoidima. Nemam vremena za analitiku. Pretpostavljam, postoje za to i neki podaci koji potvrđuju ta nagađanja, da se već radi o korišćenju starih tenkova iz rezervi Varšavskog pakta. Postoje dokazi na račun poljskih tenkova. Dolaze najamnici. I to sa prilično udaljenih tačaka sveta. Za sada ne treba sve razglašavati. Na kraju, kao i uvek, obraćanje mamicama iz zapadnih oblasti. Izvucite svoja čeda iz Donbasa. Jer će u suprotnom svi do jednog izgoreti u “kutijicama” ili oko njih”.
Pročitajte još:Baba Vanga: Osmi vladar Rusije po imenu Vladimir će postati gospodar svetaSa likvidacijom „južnog džepa” strateška inicijativa prelazi na stranu Novorosije
Izvor: rusvesna.su, Fond strateške kulture

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA