Najnovije

Borodaj napušta funkciju?

Postoji mogućnost da Aleksandar Borodaj, premijer Donjecke Narodne Republike, napusti funkciju i da na njegovo mesto dođe Aleksandar Zaharčenko, poreklom iz Donjecka.
Aleksandar Borodaj, foto: vm.ru

Aleksandar Borodaj, foto: vm.ru

Borodaja, koji je ruski državljanin i dobrovoljac, zamenio bi Zaharčenko koji sada komanduje teško naoružanom jedinicom proruskih aktivista, prenosi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore. Zaharčenko će, kako navodi jedan od izvora, biti imenovan za lidera Donjecke Narodne Republike "da bi se ojačalo vojno krilo" aktivista. Upitan da li je svrha promena u vrhu proruskih snaga pokušaj da se ublaži kriza, neimenovani izvor je potvrdno odgovorio, prenosi Rojters.
Pročitajte još:Borodaj: OEBS nam tražio da ostavimo tela da leže da ih preuzmu stručnjaci, posle tri dana bio je to horor!
Andrej Purgin, jedan od lidera Donjecke Narodne Republike, rekao je da se smena čelnika razmatra, ali da još nije formalno odobrena. Ruski državljani, među kojima je Borodaj, nalaze se na najvišim pozicijama na čelu proruskih snaga na istoku Ukrajine, a ovaj potez mogao bi da doprinese ublažavanju tenzija. Izvor: Agencije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA