Najnovije

Conga ubedljiv protiv dekoncentrisanog Novaka

Novak Đoković poražen je od Žo-Vilfreda Conge u osmini finala Toronta sa 6:2, 6:2 posle 65 minuta igre, pa će se francuski teniser u narednoj rundi sastati sa Endijem Marejem. Najbolji teniser sveta bio je potpuno odsutan, bezvoljan i indisponiran protiv agresivnog rivala, koji je kažnjavao njegove greške i poklone za neočekivano laku i ubedljivu pobedu.
Indisponiran, JuTjub skrinšot

Indisponiran, JuTjub skrinšot

Najbolji teniser sveta dobro se namučio protiv lucidnog Gaela Monfisa u prethodnoj rundi, a pobedom je zakazao duel sa još jednim francuskim teniserom, kog je pobedio u 13 od 18 duela. Conga je poslednji put slavio protiv Đokovića 2011. na Mastersu u Parizu, nakon toga je Đoković napravio niz od devet pobeda, poslednja je ostvarena u borbi za osminu finala poslednjeg Vimbldona. Iako je Novak sigurno počeo meč, osvojivši prvi gem bez izgubljenog poena, Conga je uzvratio za izjednačenje kada je najbolji teniser sveta pogodio mrežu, a zatim je došao do brejka iskoristivši prvu šansu za oduzimanje servisa. Popravio je servis Novak za izbegavanje novog brejka, ali nije došao do prilike da se revanšira. Odoleo je Conga i na 4:2 je otišao uz izlazak na mrežu i prebacivanje loptice tik preko nje, što Đoković nije uspeo da isprati. Nestrpljivi i nervozni Novak žurio je sa izlascima na mrežu pri servisu, a na kraju narednog gema je pri ovakvoj situaciji poslao lopticu u aut za novi brejk Conge, koji je uz četvrti as uspešno servirao za prvi set. Obično je Conga igrač koji gubi psihološku bitku u borbi sa Đokovićem, ali su se sada promenile uloge. On je strpljivo gradio poene i pri servisu rivala, pa je drugi set počeo brejkom iskoristivši prvu priliku, a posle četiri šanse Đokovića da okonča gem.
Vesti iz sporta:Partizan nije uspeo, nerešeno sa Ludogorecom…Povreda Teodosića bezazlena…Obesio se čovek koji je ukrao Šumaherov medicinski karton
Kao da se Đoković potpuno predao do kraja četvrtog gema, koji je Conga dobio bez izgubljenog poena. Tek onda je prešao u ofanzivu bez grešaka za prekid niza i 1:4 u drugom setu. No, to je bilo kratkog daha i kasno, pa je Conga došao na gem od četvrtfinala. O igri dovoljno govori i činjenica da je Đoković prvu šansu za brejk imao tek u poslednjem gemu, ali je Conga efektnim asom najavio kraj meča. Loš dan ili taktika Đokovića - najbolji teniser sveta imaće više vremena da se spremi za Sinsinati. Ukoliko osvoji ovaj turnir, postaće prvi teniser koji je objedinio svih devet titula iz Masters serije.
Novak i poraz u dva seta Novak retko gubi u dva seta na betonu, a sada mu se to desilo posle niza od 57 mečeva na ovoj podlozi u kojima je trijumfovao ili gubio barem sa osvojenim setom.
Izvor: Blic sport

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA