Najnovije

Rusija poziva alternativne snabdevače, među njima i Srbiju

MOSKVA - Ministarstvo poljoprivrede Rusije pripremilo je spisak alternativnih zemalja-snabdevača poljoprivrednim i prehrambenim prozvodima koje bi mogle da zamene zemlje kojima je Moskva uvela sankcije, rekao je novinarima resorni ministar Nikolaj fjodorov.
Licem u lice (Foto: ru.aravot.am)

Licem u lice (Foto: ru.aravot.am)

Isporuke mesa iz Evropske unije, SAD i Kanade moguće je zameniti uvozom iz Brazila, Urugvaja, Paragvaja, Argentine i Belorusije, naveo je ministar, a prenosi Itar tas. "Taj posao je već počeo, juče smo akreditovali više od 40 novih preduzeća u Brazilu", precizirao je on.
Pročitajte još:Evo kako će Rusija kazniti Crnu Goru zbog sankcija!GLAS RUSIJE: Kako je Soroš osvojio Balkan
Nedostatak isporuka sira, maslaca i mleka u prahu ministarstvo namerava da nadomesti proizvodnjom iz zemalja Južne Amerike i Novog Zelanda, povrće uvozom iz Turske, Argentine, Čilea, Kine, Uzbekistana i Azerbejdžana, jabuka i krušaka isporukama iz Argentine, Čilea, Kine i Srbije. Višnje, trešnje, kajsije i breskve mogu se uvoziti iz Uzbekistana, Azerbejdžana, Jermenije, Turske i Irana, citruse iz Egipta, Maroka, Turske i Južnoafričke Republike, zaključio je ministar. Izvor: Tanjug  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA