Najnovije

Bajatović prima 2,2 miliona dinara mesečno!

Uz naprednjačke perjanice, i partijskim kadrovima drugih stranaka vlasti koji obavljaju više plaćenih državnih funkcija, uskoro će stići nalog centrala da pod hitno izaberu samo jedan položaj, a da na ostala podnesu ostavke.
Dušan Bajatović (Medija centar)

Dušan Bajatović (Medija centar)

Funkcioneri SNS, koja je lansirala tu ideju, juče su počeli da napuštaju „suvišne“ pozicije. Naprednjaci, ipak, neće odustati od pravljenja spiska duplih foteljaša, a koristiće dostupne baze podataka državnih organa, ali i informacije koje u centralu budu pristizale iz lokalnih odbora.Toj akciji uskoro će se pridružiti i socijalisti, čiji je lider Ivica Dačić najavio da će članovima svoje stranke zabraniti da obavljaju po više plaćenih funkcija.Prema istraživanju „Novosti“, a na osnovu podataka iz imovinskih karti koje su predate Agenciji za borbu protiv korupcije, samo u klubu SPS u parlamentu ima pet poslanika s više mesečnih prihoda.Iako najveći deo novca ne prima iz državne kase, rekorder po funkcijama i debljini novčanika je Dušan Bajatović. On u „Srbijagasu“, „Jugorosgasu“, Skladištu „Banatski dvor“ i parlamentu mesečno prima 2,2 miliona dinara.Neke od funkcija moraće da se odrekne i Veljko Odalović, koji, osim 150.000 dinara u Ministarstvu inostranih poslova, prima i 39.000 u RIK i 15.000 u Privrednom društvu DIPOS.Ako se bude rezalo i po broju uplata, mesečna primanja će biti smanjena i Milutinu Mrkonjiću, koji uz poslaničku platu i naknadu za vođenje odbora za saobraćaj, dobija i penzijski ček od 109.398 dinara.
Pročitajte još:Crnogorski hit: Rusija nam nije uvela sankcije!Verovali ili ne: Ukrajinska vojska zavidi kolegama koje su zarobili Rusi!
Penzionera koji dobiju i plate u parlamentu najviše ima u poslaničkoj grupi PUPS. To su: Konstantin Arsenović, Momo Čolaković, Milan Korać (prima i naknadu u RIK), Borisav Kovačević, Vera Paunović, Miroljub Stanković, Milorad Stošić, Milena Ćorilić i Jelisaveta Veljković. Mira Petrović prima paušal iz Skupštine, a platu u PTT Srbija i naknadu u Programskom savetu RTS. U klubu SDPS pod lupom bi mogao da se nađe Meho Omerović, koji uz poslaničku platu dobija i 35.000 dinara u Komisiji za rehabilitaciono obeštećenje, 43.000 u Zavodu za udžbenike i 95.000 kao predsednik skupštine banke Poštanska štedionica.Poslanička grupa SPO-DHSS ima tri člana koji uz poslaničku platu imaju i „bonus“. Olgica Batić dobija i 12.000 kao odbornik Opštine Obrenovac i 51.500 kao zamenik predsednika UO u Agenciji za osiguranje i finansiranje izvoza. Aleksandar Jugović prima 38.167 dinara u Agenciji za restituciju, a Aleksandar Čotrić 41.414 u EPS tursu. ĐURĐEVIĆ NAPUSTIO RIK, BABIĆ ODLAZI IZ “LASTE“ DIREKTOR Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Dejan Đurđević podneo je juče ostavku na mesto predsednika RIK i ona je predata Skupštini. I poslanik SNS Vladimir Đukanović napustio je funkciju predsednika Skupštine Državne lutrije Srbije, a kaže da je doneo „moralnu odluku, iako je bio uspešan na toj funkciji, radeći na zaustavljanju odliva novca iz tog preduzeća“. Šef kluba naprednjaka u parlamentu Zoran Babić spremio je ostavku na mesto predsednika Nadzornog odbora „Laste“. Ostavku na mesto člana UO u preduzeću „Informatika“ podneće i poslanik Igor Bečić. Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA