Najnovije

SNP Naši predlažu izglasavanje Deklaracije o Rusiji u srpskom parlamentu

BEOGRAD - Srpski narodni pokret Naši  obraća se Narodnoj Skupštini Srbije i srpskim parlamentarcima, kao i čitavoj Vladi Srbije sa predlogom da u parlamentu bude izglasana Deklaracija o političkom neugrožavanju i zaštiti strateškog partnerstva i tradicionalno bliskih veza i odnosa Srbije i Rusije, odnosno, u skraćenom nazivu „Deklaracija Srbija-Rusija“, kaže se novom saopštenju organizacije "Naši".
Moskva (Foto: Vikipedija)

Moskva (Foto: Vikipedija)

Usled kriznog stanja u svetu koje proizvodi veliki pritisak vodećih međunarodnih faktora u Evropskoj Uniji da se Srbija odrekne svojih državnih interesa i ugrozi odnose sa svojim najvećim strateškim partnerom – SNP Naši smatraju neophodnim davanje posebnog značaja ovom pitanju kao prioritetnom i državotvornom. Deklaracija će biti snažan, širokospektralan i višestruko efikasan instrument u rukama srpske diplomatije. Predsedavanje OEBS-om je prva konkretna velika stvar zbog koje mora biti doneta ovakva deklaracija. Švajcarska npr. nije uvela sankcije Rusiji navodeći kao razlog predsedavanje OEBS-om, kaže se u saopštenju SNP Naši i ističu da je OEBS važan u širem smislu i za borbu za Kosovo.
Pročitajte još:Savicki: Sve ukazuje da će Putin hranu kupovati u zemljama Zapadnog Balkana
SNP Naši kažu da pitanje očuvanja srpske politike prema Rusiji i suvereniteta Srbije kao zemlje kandidata, a ne članice Evropske Unije – po svemu spada u referendumska pitanja, stoga svakako zaslužuje – kao najmanju potvrdu tog visokog državotvornog značaja – zvanično određivanje Narodne Skupštine kroz Deklaraciju: 1) zbog ustavne obaveze zaštite svih prava srpskog naroda i svih građana koji žive u Republici Srbiji 2) zbog potvrđivanja funkcije očuvanja i zaštite geopolitičke neutralnosti, spoljnopolitičkog ugleda, reputacije i imidža zemlje, odnosno, suvereniteta države Srbije 3) zbog očuvanja ogromnih ekonomskih interesa koje Srbije ima sa Rusijom, geoekonomskog kapitala specijalne pozicije Srbije u odnosima sa Rusijom i ukupne strategije ekonomsko-društvenog razvoja Srbije. Odbijanje donošenja ovakve deklaracije je direktan atak na interese građana Srbije u svakom pogledu, poručuju Naši. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA