Najnovije

Joksimović: Verujem u "brži red vožnje"

BEOGRAD - Ministarka bez portfelja zadužena za EU Jadranka Joksimović potvrdila je da postoje zemlje koje u pregovaračkom procesu Srbije i EU vezuju otvaranje prvog poglavlja sa napretkom u briselskom dijalogu, ali ističe da veruje u "brži red vožnje" i da usporavanje ne bi bila dobra poruka.
Joksimović: Ako EU uspori... (Foto: JuTjub)

Joksimović: Ako EU uspori... (Foto: JuTjub)

Posle svih napora i koraka preduzetih u prethodne dve godine, ne bi bila dobra poruka za Srbiju da bude usporavana na EU putu zbog političke situacije u Prištini, kaže Joksimović za Novosti. Ona podseća da je Srbija završila pregovaračku poziciju za poglavlje 32 koje se tiče finansijske kontrole i da očekuje da bi ono moglo da bude otvoreno u oktobru, na međuvladinoj konferenciji. "Spremni smo za nastavak dijaloga za Prištinom, ali trenutno proces stagnira zbog njihovih političkih dešavanja oko formiranja vlade", navodi Joksimović.
Pročitajte još:Ruska vojska ulazi u Ukrajinu kao humanitarni konvoj!?
Novosti pišu, međutim, da do sledeće međuvladine konferencije Srbije i EU verovatno neće doći pre proleća. Kako navodi taj list, neformalni preduslovi za njeno održavanje, na kojima posebno insistira Berlin, su do kraja ispunjene obaveze iz Briselskog sporazuma, kao i usvajanje drugog okvirnog dogovora Beograda i Prištine, tzv. Brisela 2. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA