Najnovije

Meksiko ponovo uvozi u Rusiju - sankcije dovode do nove globalne raspodele ruskog tržišta!

MEKSIKO - Meksička vlast je nastavila pregovore sa Roselkhonoznadzor, ruskom institucijom za veterinu i fotosanitarna pitanja, a Enrike Martinez, državni sekretar ministarstva poljoprivrede Meksika, rekao je da će Meksiko biti u stanju da snabdeva Rusiju visokokvalitetnim i zdravim mesom i mesnim prerađevinama.
Moskva (Foto: sofaraa.net)

Moskva (Foto: sofaraa.net)

Rusija je zabranila uvoz mesa Meksiku, Brazilu, Kanadi i SAD-u, zbog prisustva zabranjenog aditiva "Raktopamin" u ishrani stoke i živine, a sada obnavlja saradnju sa Meksikom. Ovaj aditiv je zabranjen i na teritoriji Evropske Unije, navodi agencija RIA Novosti. Usled prekida uvoza iz zemalja koje su Rusiji uvele sankcije, otvaraju se novi kanali i Meksiko je jedan od prvih manifesta te nove preraspodele velikog ruskog tržišta poljoprivrednih usluga, dobara i proizvoda, a već je niz političara ocenio da bi Putin mogao da napravi veliki preokret i na Zapadnom Balkanu, ukoliko se rusko tržište otvori na tom prostoru.
Pročitajte još:Nema zime za Južni tok!
Poljski ministar poljoprivrede Marek Savicki upozorio je da ruski predsednik Vladimir Putin najnovijom odlukom da se na godinu dana blokira uvoz nekih poljoprivrednih proizvoda iz Evropske unije nastoji da uvuče i Zapadni Balkan u trgovinski rat Rusije i Zapada. „Možda je Putinov cilj da uvuče u trgovinski rat balkanske zemlje. Sve ukazuje na to balkanske zemlje koje još nisu članice EU mogu da budu tržišta na kojima će Rusija kupovati hranu. To sve mogu da budu elementi Putinove igre. Sigurno će pokušati da podeli Evropu”, kazao je Savicki poljskoj televiziji TVN24. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA