Najnovije

Mali: Drastično povećana prodaja karata, još ćemo pooštriti kontrolu

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da su rigorozne kontrole, koje su od danas krenule u autobusima, dale rezultate i da je drastično povećan broj prodatih karata u javnom prevozu u odnosu na proteklu nedelju.
Siniša Mali (printskrin Jutjub)

Siniša Mali (printskrin Jutjub)

"Nikakvih problema danas nema. Želim da zahvalim Beograđanima koji su naš apel ozbiljno shvatili. Broj validacija, odnosno kupljenih karata drastično je povećan u odnosu na proteklu nedelju", rekao je Mali nakon što je prvačićima podelio poklone u tradicionalnoj akciji "Sa GSP-om od prvog razreda". Gradonačelnik je podsetio da je danas na ulice Beograda izašlo 1.250 vozila gradskog saobraćaja, da još 50 autobusa ima u rezervi, i da u špicevima neće biti smanjenja broja autobusa. On je ponovio da se sa rigoroznim kontrolama u autobusima krenulo jer je samo 30 odsto građana plaćalo javni prevoz i dodao da ukoliko se nastavi sa validacijom i kupovinom karata kao danas uspeće da konsoliduju javni prevoz i da neće doći do povećanja cene karata tokom naredne godine.. Gradonačelnik je pojasnio da se prvo krenulo u edukativnu kampanju kako bi se povećao broj validacija, broj prodatih karata. "Uspeli smo u protekle dve nedelje se broj validacija poveća za 20 odsto, ali to nije dovoljno. Neophodno je bilo da poštrimo kontrolu, ali i da ispoštujemo građane koji plaćaju karte, a da se sankcionišu oni koji ne plaćaju prevoz", ponovio je Mali. Građani, kako kaže, moraju da shvate da plaćene karte ne idu nikome u džep, već da idu GSP-u za nabavku novih autobusa, tramvaja. Mali je ukazao da je od danas oko 500 kontrolora na terenu, 200 iz Apeksa i 200 iz GSP-a, a podršku im daje oko 100 komunalnih policajaca.
Pročitajte još: Od septembra gradski autobusi idu ređe, smanjuje se broj vozila!
Tradicionalnoj manifestaciji "Sa GSP-om od prvog razreda" posvećenoj beogradskim đačima prvacima osim gradonačelnika prisustvovao je i gradski menadžer Goran Vesić, v.d. direktor GSP Željko Milković. Gradonačelnik je rakao da je u prethodnih nekoliko meseci vertikalnom, horizontalnom i svetlosnom signalizacijom obezbeđen prilaz 21 školi u Beogradu i da očekuje da će do kraja godine pedesetak škola u potpunosti biti obeležene signalizacijom. Predstavnici GSP i deca-mali promoteri tog preduzeća su đacima prvacima poklanjali sveske, nalepnice, rasporede časova, lopte i kreativne igračke. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA